Bespottelijk

Ooit stapte ik niets vermoedend een plaats binnen die wij hier niet meer zullen noemen.  Ik dacht misschien is het leuk wat over mijn vader te schrijven, een lang vergeten professor. Het was niet eens mijn idee want ik wist toen niet eens dat je daar zelf kon bewerken. Ik schreef een klein stukje over hem, liet het even nakijken omdat spellen niet mijn sterkste kant is, en plaatse het. En vanaf dat moment bevond ik mij in het grootste digitale gekkenhuis van Nederland.

Dat is heel modern namelijk. Heel veel kerken hebben dat ook, een digitale kerk. Je kan er digitaal een kaarsje opsteken of virtueel de kerk bezoeken, da’s erg in trek. Maar het vervelende in dit geval  was dat ze vergeten waren het bordje “Digitaal gekkenhuis” naast de virtuele poort van hun site te plaatsen. Dat was namelijk duidelijker geweest. Dan had je vanaf het eerste moment namelijk geweten met patiënten van doen te hebben en had ze anders benaderd.

Want het is natuurlijk een achterlijk zooitje want anders doe je dit niet. Ik hou niet van loze beschuldigingen, maar een stel normale en kennelijk volwassen mensen gedragen zich niet zo, dus zeg ik dit niet zomaar. Want als je je zo gedraagt zit er iets finaal mis in je bovenkamer. Kan niet anders. Dan hoor je in het gesticht thuis en niet los te lopen in onze maatschappij.

Nadat mij een geestelijk gebrek is verweten door verschillende van deze lieden in het openbaar is het nu mijn beurt hetzelfde met hun te doen.  Je gaat niet iemand vanaf moment een voor troll uitschelden terwijl je niets van de persoon afweet. Normale mensen gaan niet als een stel kleuters van vijf abitrollen en raak blokkeren, dat doen normale mensen niet. Iemand met enig, let wel enig fatsoen in zijn donder gaat de boel niet op stelten zetten en een soort digitale politieagent spelen zoals Vin deed op quote en doet op pedia. Dat is raar, dat is achterlijk, dat is onaangepast gedrag.

Want ik zei het al eerder, als je dit soort dingen doet ben je gewoon niet goed bij je hoofd, je hoeft geen vakman te zijn om dat vast te stellen. Net zo goed dat je niet goed wijs bent als je Natuur12 gaat steunen en later een plaats in arbcom gunt na zijn getroll met de overduidelijk autistische Ymnes. Wat Trijntje met steward trollen deed kan gewoon niet, en als je dat wel doet ben je niveau kleuterschool helaas niet te boven gekomen. En dan die rare mail van Edo als klapstuk …. waar slaat het allemaal op.

Misschien is mijn eerdere idee het beste, zet de hele site op een intranet als studiemateriaal voor gedragswetenschapper, en zet er duidelijk boven digitaal gekkenhuis in een banner, want stel je voor dat door een storing die puinhoop een keer echt op het WWW komt. Dan weet iedereen tenminste in een keer waar hij of zij aan toe is, want van het runnen van een serieuze site is natuurlijk geen enkele sprake. Evenals dat het natuurlijk glashelder is dat de zon daar nooit gaat schijnen en elke cent die er nog aan gespandeerd wordt of er ooit aan gespandeerd is totaal weggegooid geld is.

Als altijd bent u van harte welkom om hier eens hierover van gedachte met mij te komen wisselen. Maar bedenk daarbij dat ik uitsluitend de verantwoordelijkheid neem voor wat ikzelf schrijf of ooit geschreven heb en niet voor andere zaken. Hier en elders.

4 σκέψεις πάνω στὸ “Bespottelijk”

  1. Nee, dat begrijp ik dat het lastig te volgen is voor een buitenstander, ‘t is een soort soap, je moet er in zitten. In het kort komt het er op neer dat een stel idioten en/of nitwits die zelf niet in staat zijn te schrijven omdat ze: te stom, te autistisch of gewoon te lui zijn proberen bovenbaasje te spelen over diegene die wél kunnen schrijven en dat schuurt.

   En dank voor uw aanbod, maar ik blijf liever lekker in Eerbeek bij de Kolonel want dat vind ik wel even genoeg. Zo veel te doen verder, gaat mijn volgend posting over.

   Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

  2. Welkom in Eerbeek Dr. Snuggles!

   We zijn een gastvrij dorpje dus bezoek is altijd welkom:) Heb uw website urubin.com bezocht en ben enorm onder de indruk van wat ik daar aantrof complimenten!

   U zult ongetwijfeld een druk bestaan hebben maar wil u toch graag uitnodigen om hier een keer een gastcolumn of stukje te schrijven. Dat zou voor ons een enorme eer zijn. Maakt niet uit waarover!

   Ik zal zo een uitnodiging sturen naar info@urubin.com en hoop u hier nog een terug te zien Dr.Snuggles. U heeft een erg fraai logo btw.

   Groet uit Eerbeek!

   Μοῦ ἀρέσει

   1. Inderdaad staat gastvrijheid hier hoog in het vaandel, behalve voor wikitrollen die zich hier komen misdragen. Die vliegen er namelijk met een enorme pisboog uit. Ben maar een simpele gastredacteur, maar s’morgens is altijd de koffie bruin, en na vijven staat er altijd een Belgisch biertje met een kaasplankje klaar. En zomers een koud glaasje prosecco.

    Maar nu eerst de kat eten geven, een croissantjes eten, sinaasappeltje uitpersen, maar trollopedia kijken valt wat tegen de laatste tijd.
    Weet niet wat er in gevaren is, nauwelijks flitsende abitrollzaken, krankzinnige peilingen, onzin blokkades, waanzin in het algemeen. Nee, ik vind dat ze hollend achteruit gaan op het moment.

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.