Eskimo

eskimo

Lijkt me best koud om daar te wonen. Meer op mrbkerstdecoratie.nl

Συγγραφέας: Rudy Willems

Emiritus hoogleraar filosofie woont in Antwerpen

5 σκέψεις πάνω στὸ “Eskimo”

 1. Ja, maf he? Maar dat zijn opnames van een tijd geleden, ik zou ooit eens nieuwe moeten maken. Maar, ik heb nooit aan enige promotie gedaan. Heb ik nooit nodig gehad, ik heb zelfs geen visitekaartjes. Ik wordt gevraagd, en zeg ja of nee, en meestal nee.

  Gewoon, iets uit niets maken, dat doe ik nu eenmaal graag. Dat deed ik ook best wel graag met artiklen schrijven. Maar weet je, het is gewoon mijn wereld niet. ik moet altijd de minste zijn, moet altijd gehoorzamen, mijn mond houden. En dat breekt op. Luisteren zul je, naar Vintroll, naar Romaine Wikimedia, naar de juf die nu voluit gaat met Sage volsmijter et vuilnis, naar elke loslopende gek kortom.

  Als ik een bedrijf binnenkom wordt ik als mijnheer zelf behandeld, en denk er om het zijn miljoenenbedrijven. ik krijg koffiegin het restaurant, iets te eten, en vaak bloemen mee voor de lady. Zo blij zijn ze met me. Echt.
  Binnenkort wordt er hier vlakbij een miljoenenbedrijf gebouwd, een Intratuin. En wie is er gevraagd? Ik.

  Kijk, schrijven valt eigenlijk wat buitenmijn interesse, mijn belevingswereld. En dan mag ik me ook nog eens laten afblaffen door een stel patjepeeërs, want dat vind ik het ondanks hun dikke banen. En de juf is best lief hoor,echt maar snap e allemaal geen zak van. Nou dan heb ik van geef mijn portie maar aan Jimmy. Laat hij dat hele trollopedia wat kennelijk de nieuwe wereldnorm van kennis moet worden maar in zijn hol steken. Ik ga wel verder met de leuke dingen die ik maak op een plaats waar ik wél gewaardeerd wordt, zonder Tilburgse achterbuurkenners en dat slag volk.

  Μοῦ ἀρέσει

  1. Nee, bij grote bedrijven als intratuinen en grote tuincentra en die hangende taferelen was bij de Bijenkorf in Utrecht. Daar was vroeger een traverse in, die is later dichtgemaakt. Maar ik ben oud, en ben al jaren aan het afbouwen. Wat ik nu nog doe is uitsluitend bij een paar bevriende bedrijven. En die stemmetjes werden gedaan door Jan van Eijndthoven, een beroeps acteur.

   En bij mij werkt en werkte het altijd andersom, ik maakte iets omdat ik dat ontzettend leuk vond en nooit voor het geld en mensen bedelde of ze het mochten gebruiken. Ik heb ook nog nooit wat verkocht maar alleen maar verhuurd. Alles heb ik nog opgeslagen in de garages en bijgebouwen hier.

   Ook met die trein weer, als die af is, zal niet dit jaar zijn maar volgend jaar is me al gevraagd demonstraties te rijden.
   Maar weet je wat het punt is? Ik kan altijd alles. Ik kan prachtig bouwen, heb ons eigen huis gebouwd, heb vijfentwintig jaar mijn eigen auto onderhouden, heb zelfs een kitcar gebouwd, ik kan lassen, en nu blijk ik ook een hele goede schrijver te zijn, ondanks dat de Tilburgse achterbuurtkenner daar anders over schijnt te denken met zijn trawanten.

   Dat had ik nooit gedacht! Of dat ik en redelijke vorm van Engels zou kunnen leren schrijven. Want echt, mijn schooltijd was een groot disaster. En dan druk ik me nog zacht uit. Het was een rampenfonds, ik vond het vreselijk, ik hate die kinderen omdat ik ze oerstom vond en die leraren erbij. Ja, zeg nu zelf, kon mij het schelen waar Appelscha lag of Tsjechoslowakije, dat zag je wel als je er heen wilde. En dan die tafels….. Ik ken ze nog niet, hoor nog mijn moeder naroepen, drie maal zeven is? Weet ik veel, boeit me niet!

   Μοῦ ἀρέσει

 2. De grap is ik weet ook niet uit mijn hoofd wat drie maal zeven is. Dat is overbodige kennis namelijk. De tafel van drie hadden we al geleerd en ik merkte als snel dat de helft overbodige kennis is. Die maal zeven is hetzelfde namelijk als zeven maar drie en dat is 21 dat weet ik nog. Waar het om gaat Graaf je hoofd heeft maar een beperkte inhoud. Stop daar alleen in wat echt noodzakelijk is!

  Μοῦ ἀρέσει

  1. Het is de ergste tijd van mijn leven geweest! De kleuterschool heb ik heel kort opgezeten, want we verhuisde naar Zeist want pa kon daar een Engels instituut oprichten, dat was een plannetje van Harting. Je moet begrijpen dat het universitaire onderwijs aan puinl ag na de oorlog. Toen ben ik ruim een jaartje thuis geweest, en daar was een fris, nieuw schooltje, de openbare school Hoog Kanje. Ofwel de hel van dichtbij. Een van de onderwijzers hielt geen orde, een ander had een “wandelclub” met alleen maar jongetjes waar ik een instinctieve afkeer van had, en de laatste was de grootse klootzak die ik ken. Ik heb later zijn dochter die hij enorm ophemelde in de klas in een kraakpand weer ontmoet, hoorde ik dat hij zijn handjes nooit thuis had weten te houden bij haar. Maar in die tijd kon dat allemaal, en niemand heeft ooit aan mij gezeten hoor. Ik denk dat ze dat niet durfde.

   Hoe dan ook heb ik over drie klassen vijf jaar gedaan, en toen werd pa zo ziek, zo ziek, en stierf en heb ik bij mijn oma in Amsterdam gewoond. En met die “intellectuele” wereld had ik het wel gehad. op de begrafenis van pa heeft de politie het verkeer moeten regelen. Weet jij hoeveel mensen daarvan ooit bij mijn moeder zijn komen kijken? Alleen Oom Bram, Bram Verhoeff, de latere rector van de universiteit van Utrecht.
   En de rest……. nooit meer wat van gehoord. niks, mijn moeder moest het maar uitzoeken met drie kleine kinderen. En daarvoor? De zoete inval. Dus vertel mijn maar niks of dat soort volk.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.