De Wikischim wordt pokermiljonair

De Nederlandse pokeraar ‘De Wikischim’ heeft afgelopen nacht een klapper gemaakt door ruim een miljoen dollar te winnen tijdens een groot online pokertoernooi. Maar wie er achter de gebruikersnaam schuilgaat, is vooralsnog een raadsel.

poker

De anonieme pokerspeler legde volgens nieuwssite PokerCity twee keer 215 dollar in om mee te doen met het Sunday Million Anniversary Take 2-toernooi van platform PokerStars. Uiteindelijk ging hij naar huis met 1.000.044 dollar (ongeveer 817.930 euro).

De speler gebruikte voor zijn deelname een profielfoto van wikiquote gebruiker “De Wikischim”. Maar deze Wikischim ontkent in alle toonaarden dat hij schuilgaat achter deze poker account. ,,Hij of zij heeft een oude profielfoto van Twitter van me gebruikt”, zegt hij tegen Groeten uit Eerbeek. ,,Vermoedelijk gaat het om de troll Tiffany twisted die mij al jaren het werken onmogelijk maakt op diverse internet sites”.

De Wikischim (naam bij de redaktie bekend) wil graag anoniem blijven. Hij stelt dat het gebruik van zijn accountnaam en foto zonder zijn toestemming is gebeurd, maar is daar niet boos over. Hij kan er juist wel om lachen. ,,Het was vanochtend even schrikken toen ik een heleboel berichtjes kreeg van mensen die dachten dat ik miljonair was.

Συγγραφέας: Ing Lionel Scheepman

Son of a laborer father and an independent mother, I was born in Nivelles in January 1971 to join a humanity witch is already doubled to staffing since my birthday. Originally Zeist (Holland) the live gave me the opportunity to live in different places iand the rest of the world. Originally trained as a technician in forestry, I then approached by my studies or following various professional experience, areas of tropical agriculture, mapping, animation and aeronautics. I had thereafter an artistic career in the fields of music, circus and theater just before returning to university studies at 31 years old. These studies began with flyfishing and beertasting, whose first two years were made at the Université de Liege and the third at the University of Coimbra . I then continued my education with a master's degree in wine drinking from two years performed at the Université catholique de Louvain.

3 σκέψεις πάνω στὸ “De Wikischim wordt pokermiljonair”

 1. Ik kan er niks aan doen. Ik ben onschuldig. Ik heb dat strenge auteursrecht niet verzonnen, nee sterker, ik had het anders geregeld. Het is dus volmaakt belachelijk en onredelijk mij te pesten zoals Vintroll deed, mij eruit te trollen zoals Romaine, Schimske, Ymnes Natuur12, Trijntje en god mogen weten wie ik vergeet deden. Ik was daar gewoon aan het werk, het spijt mij, ik ben net zo verantwoordelijk voor het bestaan van het Nederlandse auteursrecht als ik dat ben voor snelheidslimieten en rode stoplichten waar je niet mag door rijden. Niet dus, anders dan dat ik eens in de zoveel jaren een stem mag uitbrengen. Het was ronduit belachelijk. Sterker nog het is ronduit belachelijk. Een kleuter begrijpt dat papa niet te hard mag rijden en niet door het rode licht, omdat papa anders een bon of erger een ongeluk krijgt.

  Maar deze hoogst intellectuele lieden is het met geen mogelijkheid duidelijk te krijgen dat je je aan de auteurswet en de Nederlandse wet moet houden! Want anders gaan ze trollen. Of liegen. Of dreigen. Achterlijk volk, dat is het! Achterlijk! Hoe kom je er op dat je dat NIET zou moeten doen en je achter de wetten van California zou kunnen verschuilen! Imbeciel en achterlijk, en dat is het!

  Μοῦ ἀρέσει

  1. Ja, gut, ik kan de mijne in elk geval niet mee inscannen, dat is in reepjes met het oud papier meegegaan. Maar Mdd heeft het toen ingescand, hoor. Ik heb het zelf toen gezien. Hij was ook op de uitreiking van de Erasmusprijs met een mooi pak aan zag ik net toen ik naar die scan zocht.
   Ja, mij moesten ze daar natuurlijk niet hebben zo een stuk plebs. Dat ik net de hele Griekenland sector in het holst van de eurocrisis voor mijn rekening genomen had met vaak tienduizenden pageviews, who cares. En me gek had gewerkt de ontiegelijke Mdd zooi en de rest op te ruimen op Quote. Dat was meer voor Oscar en zo, die was er ook al.

   Maar enfin, ik heb helemaal geen pak en ook geen stropdas dus was er waarschijnlijk toch niet ingekomen.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.