Leer een vak!

Vroeger, lang geleden toen de graaf nog jong was was studeren toch wel het hoogste goed. Iemand die met zijn handen werkte moest vooral met de pet in zijn hand naar de hoge heren opkijken. Zegt de graaf nu ga niks meer leren? Ga niet naar school? Nee. Maar leer een vak, daar is behoefte aan.  Het werk met je handen (en je hersens, dat hoort er echt bij) is niet minderwaardig. Het is vaak leuk, en de sfeer is vaak vele malen beter dan in wat je de intellectuele wereld zou kunnen noemen.

De graaf zegt dus leer een vak, en studeer als hobby.  Want waar een enorm gebrek aan is en wat alleen maar groter wordt is aan vakmensen. Echte vakmensen, echte ambachtsmensen met liefde voor hun vak. Hoeveel jonge mensen ik de laatste tijd met afgeronde masterstudies ben tegengekomen die minne baantjes hadden wil je gewoon niet weten.  Afgelopen kerst nog, een prachtmeid. Master recht in haar zak. Zat achter de kassa, had zich al jaren wild gesolliciteerd. Geen werk! Niet! Nergens! Bij haar vriendinnen en studiegenoten hetzelfde verhaal. Dat is toch vreselijk?

En gezien wat ik veel van de vaak bij jeugdige pedianen zie lijkt mij het onmogelijk dat ze een baan hebben omdat ze 24 uur per dag, 7 dagen in de week liggen te kutten en vervelen achter een computer. Ze hebben in hun  leven niets anders te doen dan klieren op het project wat we niet meer noemen en de boel daar naar de verdommenis helpen.

Pedia is geen van vak, Pedia is dodelijk ziek. Daar kun je je toekomst niet op bouwen. Dus, leer een vak! En stop met die pedia-onzin, het heeft geen enkele toekomst, die digitale mestvaalt. Vroeger of later en waarschijnlijk vroeger stort dat kaartenhuis in en dan sta je met volledig lege handen. Het is namelijk een onzinproject wat op niks gebaseerd is zonder enige juridische basis. Of iemand moet die mij eens aanwijzen, want mij de mond snoeren en eruit trollen is natuurlijk geen inhoudelijk antwoord. Maar tot de dag van vandaag heeft nog niemand dat gedaan ondanks mijn vele verzoeken daartoe.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.