Godallemachtig!

Ik wordt er al moe van als ik er naar kijken.   “Dekker stelt als conceptueel kunstenaar te werken over de grenzen van de kunst, vormgeving, wetenschap en organisatie aan, wat hij noemt, een “samenhangende visie op de wetenschap en maatschappij en het menselijk denken en doen.” Hoe kom je erop. Vooral die samenhangende visie boeit me.

Ik vind het allemachtig prachtig dat artikel, en volg met grote aandacht hoe het groeit op Sage. En dat  Dekker daar in de praktijk vroeg of laat telkens weer de mist in ging lijkt me vrij duidelijk, ja. Want als ik het allemaal zo lees gaat onze Marcel constant de mist in, net zoals hij dat op Quote indertijd ging met zijn vernieuwend format wat aan alle kanten conflicteerde met het Nederlands auteursrecht volslagen de mist in ging. Dat koste jaren werk om op te ruimen uiteindelijk.

Maar wat mij het meest boeit is, wat zou iemand bezielen zo een opgeblazen artikel wat uiteindelijk een hap gebakken lucht is over zich zelf constant te pimpen? Net zoals dat artikel over van Dillen, wat denk je dan, nu stel ik pas wat voor? Want ik heb een Wiki-artikel bovenaan in Google? En waarom zet hij niet deze foto erbij? Dan is het toch pas echt af?

Marcel_Douwe_Dekker_ar_Erasmus_Prize,_25_November_2015

(Bron: Commons, Marcel Douwe Dekker at Erasmus Prize, 25 November 2015, CC BY-SA 4.0, Auteur John Turing for Stichting Praemium Erasmianum)

Marcel werkt nu aan een samenhangend wereldbeeld onder andere op Wikipedia als redacteur, en dat is mooi. Heel mooi. Alleen ben ik bang dat wat voor Marcel erg samenhangend is en voor wat geestverwanten van hem voor de rest van de wereld dat niet erg is.Of beter gezegd, totaal niet samenhangt maar gewoon onzin is.

 

Μιὰ σκέψη πάνω στὸ “Godallemachtig!”

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Persen jullie wel op tijd een sinaasappeltje uit? – Groeten uit Eerbeek

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.