Creative Commons, de bullshit licentie

Misschien had ik toch wel gelijk achteraf gezien, hou je aan de (Nederlandse) auteurswet, ook op het internet, want die CC licentie is wel leuk bedacht, maar is werkelijk nergens erkend en vervangt dus nooit auteursrecht. Deze geeft dus geen enkel garantie, zelf niet tot de deur.
Want auteursrecht zit als het ware onvervreemdbaar aan materiaal vast, hoe klein het fragment ook is en verdwijnt niet met jullie geremix en goochelen met het recht van de staat California. En aan dat Nederlandse citaatrecht heb je ook niks om een heleboel redenen.
Duur foutje achteraf, wat zou Wikipedia waard zijn (geweest)? Vast een hoop, maar je nu kunt je het de inhoud de digitale kliko in mikken, want als dit definitief is is WMF aansprakelijk voor de inhoud en is Wikipedia waardeloos!
Want ik zie toch echt niet er van komen dat Romaine, who ever that might be, zijn Brusselse clubje nog maar wat dan ook gaat bereiken of veranderen.
Dit gaat er straks soepel doorheen, elke hoop op anders is vervlogen. Immers, een rechter kan toch ook niet zeggen: Houdt u de buit maar want u bent zo sympathiek? Dat zou tegen de wet in gaan, het verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal te gedogen, daar gaat geen rechter in mee.
En een oproep aan “uw Europarlementariër” lijkt me ook niet zo zinnig want dat zijn een stel uitgerangeerde politici die als stemvee van hun nationale parlement daar zitten. Democratisch gehalte in Brussel, nul. Varoufakis (daar is hij weer!) heeft er toevalling net een boek over geschreven
Bovendien, wie is mijn EP? Ik zou net als bijna heel Nederland werkelijk geen idee hebben, de meeste Nederlanders hebben dan ook helemaal niet gestemd en zo populair is dat Europarlement hier.
Ik had stomweg gelijk, en dan kunnen ze me wel wereldwijd verbannen met hun SanFanBan, maar dat veranderd werkelijk niks aan mijn gelijk. Het mag niet op deze manier, en ik heb ook nog ander groot nieuws voor de free source freaks.
Het heeft nooit gemogen, want er is niks nieuws onder de zon. Want al die wetten bestonden al, de auteurswet zelfs vanaf 1912. Dus al dit gepiep en gekreun slaat helemaal nergens op, en is op zijn best zelfmedelijden en op zijn slechts oer- en oer stom!
(Ik cross post dit op Sucks)
Naschrift november 2018.
Niet voor niks zeggen de Duitsers Mit Opa nach Europa. Het was natuurlijk een even achterlijk als doldwaas plan, dat hele gelobby met Romaines Trollomedia_BE met onze man Dimi in Brussel want dat EP stelt geen zak voor uiteindelijk. On-be-grijpelijk dat die WMF juristen als Gerlach en de rest deze bullshit gevreten hebben. Ze zijn er dan vast ook kotsmisselijk van vermoed ik zo. 
Διαφημίσεις

5 σκέψεις πάνω στὸ “Creative Commons, de bullshit licentie”

 1. Die CC licentie is niks anders dan dat ik toestemming aan derde geef mijn werk wat automatisch auteursrechtelijk beschermd is te gebruiken. Het is een toestemming en meer niet wat voor onzin die Wiki lawyers en er met hun gebabbel ook voor toeters en bellen hebben aangehangen. En die toestemming kan ik alleen maar geven voor mijn eigen werk, en niet voor het werk van anderen! Je kunt dus nooit, nooit een CC licentie van toepassing verklaren voor het werk van anderen zoals Rodejong hier probeert.

  http://nl.wikisage.org/w/index.php?title=Bestand:Orgel_Agatha_Capel-Kapel-Avezaath.jpg&diff=204315&oldid=204314

  Zo doen we dat op commons volgens hem, hij hangt doodleuk een CC licentie aan MIJN foto. En dit spant echt de kroon:

  http://nl.wikisage.org/w/index.php?title=Bestand:Atomium_AL.jpg&action=history

  Hier angt hij aan een foto met copyright een licentie! Het Atomium heeft nadrukkelijk alleen toestemming gegeven die foto op Sage te gebruiken dus. En wat zou die CC licentie waard zijn denk je zo bij jezelf en voor bescherming bij hergebruik bieden? Niks dus!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Trijntjes – Groeten uit Eerbeek
 3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: En o ja, nu de heipalen nog! – Groeten uit Eerbeek (GuE)
 4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: He Ro! – Groeten uit Eerbeek (GuE)
 5. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Je besodemieterd de boel weer eens, Matroos Vos. – Groeten uit Eerbeek (GuE)

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.