Balletje balletje

Kennen jullie het spelletje? Het wordt gespeeld op een tafeltje, maar soms ook op een kleedje op de straat. Er zijn drie bekertjes, en je moet raden waar het balletje ligt. Iemand wint heel veel geld voor je ogen, jij denkt kan ik ook, want ik weet nu zeker waar het balletje ligt en……… en mis! Geld weg. Het balletje bleek ergens anders te liggen. Ik heb er wel eens bij staan kijken in Griekenland, het is werkelijk ongelooflijk hoe ze het doen want je zou zweren dat je wist waar het balletje lag, maar het ligt er nooit. Want het  is een goocheltruc. En als je niet oplet is ook nog eens je portemonnee verdwenen als je alleen maar staat te kijken. Bij mij? Nee, ik ken de truc al jaren, hij is heel oud, het is een handigheidje. Je waarneming wordt  namelijk gefopt.

Balletje balletje. En waarom zal de bonte stoet zoals hieronder beschreven nooit op pad gaan? En als ze wel op pad gaan totaal afbranden zoals de jurist van MWNL deed? Omdat er niks is, jullie denken alleen dat er wat aan de hand is. Het is het balletje balletje effect. Want niet voor niets heb ik de Kolonel deze hoge onderscheiding uitgereikt op Sage.

 

Schermafbeelding 2018-07-21 om 12.24.39

Feilloos werd het balletje constant onder het verkeerde bekertje gemikt, zodat iedereen, en echt iedereen alsmaar het verkeerde bekertje aanwees, te weten mij. Want waarom weet ik zo zeker dat noch WMNL, Guido of wie dan ook nooit, maar dan ook nooit naar de instanties gaan of iets tegen mij zullen beginnen? Om de doodeenvoudige reden dat er niks is! Er is namelijk geen bewijs te leveren van iets wat er niet is, nooit is geweest, hoe hard je ook zoekt. Want elke keer als je denkt wat gevonden te hebben blijkt het gewoon niet te kloppen. Iets wat er kan er niet is kan er niet zijn, het is niet de kat van Erwin Schrödinger. Nee, dit was duidelijk het werk van een andere kat. En wel een verdomt slimme kat. Die krijg je nooit! Die zit al lang hoog droog in een boom zich naar te lachen, de hele wiki-top in opperste verwarring achterlatend.  En zijn digitale vriend de Graaf zit erbij. Maar vriendschap, ook al is hij slechts digitaal is geen misdrijf, daar kun je heus niet voor naar de rechter gaan.

Balletje balletje, denk daar nog maar eens heel goed aan als je als levend standbeeld op de Mariaplaats daar staat, Edo. Want dat heb je immers beloofd, ik heb de mail nog, en belofte maakt schuld nietwaar? Als ik ooit ik ooit in levende lijve zou verschijnen zou jij een dag in je onderbroek als levend standbeeld op de Mariaplaats gaan staan., want dat was onmogelijk. Maar ik zou wel een wat koelere dag uitzoeken, want hoewel je edele delen goed beschermd zijn kun je toch nog lelijk verbranden met dit weer.

 

Μιὰ σκέψη πάνω στὸ “Balletje balletje”

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Stapelgek, of toch ene balletje balletje speler? – Groeten uit Eerbeek

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.