Money makes the world go round!

Money makes the world go round, met geld kun je alles kopen. Bijna alles althans. De graaf houdt het wat kort vandaag, het is immers weer voor terrasjes, voor koude Belgische biertjes, om een koel plekje onder een boom ook te zoeken en een klein siestatje te houden. Niet om achter een computer te hangen.

Normaal betalen we een vermogen om zulk weer te hebben, gaan we naar landen als Griekenland. Maar wat een drama daar weer. Het dorpje Mati ken ik niet bewust, zal er vast wel eens door heen gereden zijn of er wat gedronken hebben, maar ik ken wel veel plaatsjes zoals dat Mati. Ik ken de streek immers heel goed van vroeger. En weer zien  we wat een slecht bestuurd land met een zwakke overheid kan veroorzaken. Al jaren wordt er gealarmeerd over de slechte uitrusting van de brandweer, het gebrek aan organisatie, de foute aanplanting van de bossen met veel te weinig brandgangen en de corruptie. Al jaren kunnen brandstichters hun destructieve werk ongestraft doen zonder veel kans gepakt te worden. Want daar gaat het  om, bossen en natuur vernietigen om er landbouwgrond van te maken of om bouwgrond voor huizen te genereren. Om de money dus. En dit keer met catastrofale gevolgen, want deze branden worden meestal bewust aangestoken.

En het komt elke keer het op dat ene ding neer wat je nu net niet voor geld kunt kopen. Namelijk integriteit. Alles kun je kopen, mooie auto’s villa’s lekker eten, drank, drugs, sex, diploma’s, ja zelfs wikiartiklen, soms zelfs iemands leven, maar dat ding dus niet. De hebzucht van enkelen heeft velen in Griekenland wederom in het verderf gestort. Want het gaat natuurlijk niet alleen om Mati en die rond Athene streek, maar ook om de mooie natuur en de spulletjes van mensen die elders vernietigd zijn of worden door deze zeer kwalijke praktijken.

Alles kun je in dit leven kopen leerde mijn vader mij als kind, een oude professor, behalve integriteit.

En denk daar maar eens over na als je onder een boom ligt uit te puffen omdat het gamen of het gewiki je net ff te veel werd op je zielige zolderkamertje, stelletje loser!

 

 

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.