Trijntjes

Interesseert de wikiwereld me eigenlijk wel? nee, totaal niet. Als Wikipedia morgen in een sinkhole of een zwart gat verdwijnt zal ik er geen traan om laten. Het boeit me niet, ik vind het idee achterlijk en het kan niet werken. Wat dan wel?  Dat niemand het recht heeft mij zo te verneuken en als je dat wel doet heb je een hele slechte aan me, een hele slechte. Ik geef namelijk niet op tot ik heb wat ik wil. En dat zijn rehabilitatie en excuses, en voor minder doe ik het niet.

Wat interesseert me dan wel? Dingetjes bouwen, in elkaar knutselen. Van niets iets maken. Trijntjes vind ik leuk en nu heb ik vijf prachtige radiografische treinen opgebouwd maar ja, die liggen maar. En dan kijk ik de tuin in en dan denk ik naast het feit dat ik zou het gras eens moeten maaien een treinbaan…toch welk leuk. Want het spul is zo groot dat het een achterlijke ruimte inneemt dat je wel naar buiten moet.  Maar ja, die rails….duur.

Nu had ik een heleboel zogenaamde startsetjes van marktplaats opgekocht, want daarvan zijn  er veel op zolder terecht gekomen en dat heeft een reden. Het was een locomotiefje, twee wagonnetjes en twaalf hele scherpe bochten. Dus ik had ik bergen veel te scherpe bochten liggen en geen recht rails. Dan kon je een rondje leggen en daar was iedereen zo mee uitgespeeld, en hup het setje de zolder op.  En jaren later dus op Marktplaats.

En in de tuin heb je “echte rails” nodig want dat kunststof spul gaat niet lang mee. En toen kreeg de Graaf een idee! Laat ik eens die rails uit elkaar halen en overbuigen! Dus, de kop uit een oude videorecorder gesloopt en op een plank gezet. Die dingen  zijn namelijk prachtig gelagerd, en oersterk. En een lager aan de andere kant.

DSCF7155

 

Rechts de veel te scherpe bocht voor buiten, links de  boel uit elkaar en de verbindingen weg geknipt aan één kant en buigen maar! Langs die de videokop en dan het stukje afzagen wat te lang is, immers de buitenste rails is langer dan de binnenste. Lijkt veel werk, maar valt reuze mee. Ik heb er drie per dag gedaan in een verloren kwartiertje. En het resultaat: Heel veel rechte rails en prachtige flauwe bochten.

 

 

DSCF7183.JPG

DSCF7173.JPG

 

Wie sterk is moet ook slim zijn zeg ik altijd maar. En ik heb nog een berg van dat spul liggen want ik krijg het vaak cadeau als ik iets koop bij een trijntjesliefhebber, want niemand weet raad met die nauwe bochten. Nou , ik wel hoor! Hierboven zie je de rechte rails, en een halfproduct om het verschil in radius te zien. Morgen zal ik eens over het doorzagen van onbruikbare wagons schrijven.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.