Dat hotel…….

Toen Hotel California uitkwam was het meteen een enorme hit die ook buiten de hippiecultuur enorm aansprak. Het ging namelijk over vast komen te zitten in een situatie waar je helemaal niet in vast wil zitten maar simpelweg niet meer uit kunt. Het leek allemaal zo mooi  in het begin, een mooi hotel met een jonge aantrekkelijke kennelijk rijke vrouw vrouw (She got a Mercedes Benz) die ook wat in je ziet. Maar uiteindelijk valt het allemaal zwaar tegen en kunt je niet meer weg hoe je ook naar de uitgang zoekt. Ondanks dat je hebt uitgecheckt. Relax zegt de nachtportier, we zijn hier ingesteld om mensen ontvangen, en je mag zelfs uitchecken, maar je kunt nooit meer vertrekken.

Nu sloeg het nummer oorspronkelijk op de drugscene rond LA, de verslaving aan het geld en de roem waardoor de platenmaatschappijen macht over je kregen, maar het nummer omvat veel meer symboliek. Hotel California is namelijk een metafoor. Het gaat  uiteindelijk over mensen die vast komen te zitten in een situatie waarvan ze eerst dachten dat het iets heel moois was, maar uiteindelijk de hel op aarde bleek te zijn waar ze  niet meer uit kunnen komen. En er zijn zoveel situaties te bedenken waar dit op van toepassing is. Denk aan een slecht huwelijk wat zo mooi leek in het begin maar waar kinderen uit voort gekomen zijn waardoor je haast niet meer weg kan. Of, jazeker, drugs of alcohol. Of…………………. Ach, u weet wel waar ik op doel. Ja, precies! Dat andere hotel in Californië, daar bij SanFan.

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.