Dominoes

Dit citaat vond ik vandaag in een interview met Paul McCartney.

Ik ben working-class. Zo ben ik opgevoed. En ik hóú van de working-class. Het zijn geestige mensen. Slim ook, en ze werken hard. Niet iedereen doet dat.

 

Μιὰ σκέψη πάνω στὸ “Dominoes”

 1. Ik zal het geheim uitleggen. Dat zit in bullshit banen.
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/peter-de-waard-driekwart-van-de-westerse-banen-zijn-bullshit-jobs-~b335bd33/

  Laten we working-class eens reduceren tot werken met je handen en hoofd. Dus, de timmerman, de automonteur, ja, ook een tandarts, kortom mensen die eigenlijk van alles doen om deze wereld draaiend te houden. Hun werk is direct meetbaar en als je het verkloot ziet iedereen dat meteen. Dan ben je namelijk een beunhaas en vliegt er meteen met een pisboog uit. Ja, zeg nu zelf, als een metselaar een muurtje krom en slordig neerzet krijgt ie als eerste te horen he, kuttenkop, dat is prutswerk en dat muurtje staat zo krom als een hoer. Recht voor zijn raap. Het is een wereld waar mensen hun hart op de tong hebben, zaken vaak zeer duidelijk worden uitgelegd maar ook een goudeerlijke wereld. He Jan, dat is een mooi staaltje vakmanschap zul je net zo goed horen.

  Het is vaak ongehoord grof, rauw en eerlijk. Ik vertelde laatst het dolletje wat ik naar mijn hoofd kreeg vorige maand, een groep vrouwen. He Martin, is een opblaaspop niks voor jouw? Nee, dat opblazen houdt mijn hart niet! En weer een stel obsceniteiten terug waar de jongens flink aan mee deden. Ik liep maar even door… Maar ik moest wel ff aan de Wiki genderdames denken. En een half uurtje later zaten we allemaal gezellig koffie te drinken. Het is gewoon een andere taal, wereld, ik spreek beide talen, white office taal en de taal van de “gewone”mensen. Maar vaak hebben ze leuke hobby’s nou zeg! En aardig! Echt! Ik kan ze midden in de nacht uit hun bed bellen, en komen ze.

  En dan zie ik vaak die synthetische wiki-discussies aan. Over vrouwen. Over politiek correct. Over beleefd en zakelijk. De hypocrisie, het liegen, het de kluit belazeren op de achtergrond. Want dat hebben ze gedaan. Ja, we kunnen natuurlijk wel om de hete brei heendraaien, maar ze hebben uiteindelijk gewoon de hele boel belazerd om het op een working-class manier te zeggen.

  Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.