Kben wakker

Uitzicht vanuit mijn slaapzak.

De Tweet bekijken van @GroetenE: https://twitter.com/GroetenE/status/1050304082349559808?s=09

5 σκέψεις πάνω στὸ “Kben wakker”

 1. Het is…….apart met die kunst aan de muur. Maar toch denk ik dat ik uiteindelijk warm Kreta zou prefereren, al is het daar nu puur slecht. Maar Kolonel, de winter komt er aan, zou een trek naar het zonnige zuiden nou echt niet meer wat voor je zijn?

  Μοῦ ἀρέσει

  1. Ik ken Kreta Graaf ben daar nog een maand geweest was zonder geld en kaartje op boot naar Haifa Israël geglipt boot ging toen via Kreta en Cyprus. Uiteindelijk via Cairo, rode zee kust toen nog hippy oord Sharm El Sheik, Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv ruim een jaar op reis geweest. Had daarvoor gewerkt als runner voor hostel in Athene. Maar het is ver weg, veel politieke onrust nu, vluchtelingen op eilanden, extreem rechts nationalisme. En ik spreek de taal niet Frans wel een beetje. Bovendien kan ik goed tegen de kou. Deze idioot gaat regelmatig in jan of Dec wild kamperen. En de mentaliteit van de Walloniërs de hoffelijkheid en het anti auritaire spreekt me aan. Hier heeft de arbeider nog iets in de melk te brokkelen. Geen loonsverhoging? Treinstaking alles plat. Gebeurt hier regelmatig.

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Geef mij maar een graadje of 25-30. Nu valt dat mee, Kreta is niet erg populair bij vluchtelingen en is ook nooit erg meegegaan in dat Golden Drawn gedoe. Het is altijd redelijk autonoom gebleven, zoiets van Athene is een end weg.
  Ze vonden ons altijd heel apart omdat we beide zeer behoorlijk Grieks spreken, en daardoor kwamen we op de raarste plaatsen. En aan de enen kant mis ik het, maar aan de andere kant is het inderdaad niet meer hetzelfde. Maar ik vind Italië ook heel leuk, dat lijkt wel wat op Griekenland. Maar noordelijke landen, nee, die kunnen me niet erg bekoren, ook Nederland niet eigenlijk.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. De Roemeense koper recyclers die hier werken snappen het ook niet maar ben kou gewend. Moest gisteren bv schaduw in vluchten rond het middaguur werd de zon te warm. Gasverbruik thuis is ook 3 keer zo laag als gemiddeld. CV gaat pas in december aan en thermostaat nooit hoger dan 18 graden.

  Lang op reis zijn is mooi weet nog wel van vorige keren dat het heel lastig communiceren is met thuisblijvers. Iets als tijd wordt bijvoorbeeld een heel abstract begrip. Wat vandaag niet afkomt dat komt morgen etc.

  Mensen die vastzitten in een 9 tot 5 baantje en dagelijks haasten om die tram te halen snappen daar niets van.

  Heeft ook geen zin om te proberen het ze uit te leggen. Het is als bij autisten. Je bent vreemd omdat hun werkelijkheid de norm is.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.