Als de stroom of het bier op is ga ik wel weer naar het dorp

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.

9 σκέψεις πάνω στὸ “Als de stroom of het bier op is ga ik wel weer naar het dorp”

 1. Een hele solar instalatie is het niet? Maar inderdaad zijn afgedankte accus voor dit doel uitermate geschikt. Die hebben nog genoeg vermogen als je een grote neemt om dagen met autolader je mobiel op te laden of een led lampje op aan te sluiten. ze missen de piekstroom maar voor dit doel zijn ze prima.

  Die solar ladertjes zijn er al vanaf twee tientjes zag ik. En een goede is zestig euro. Maar dat is vast een boel geld voor je.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ik denk dat je met een afgedankte accu van 65 AH uit een diesel een heel end komt voorlopig. Een dieselaccu en heeft veel vermogen en wordt erg snel afgedankt vanwege de hoge voorgloeistoom en de hoge compressie wat enorm veel piekvermogen nodig heeft. Als je zo een preventief vervangen accu bij een garage abietst heb je denk ik voor een maand genoeg stroom. Die kriujg je zo mee als je een beetje zielig kijkt. En een autoladertje voor je phone en een twaalf volt letspotje bij een bouwmarkt kost ook al niks. Wel ff met kortsluiting oppassen alleen.

  Je zou er nog aan kunnen denken een acculadertje te regelen (zijn niet duur) en kijken of je het ding eens in de zoveel tijd ergens opgeladen kreeg, maar die accu’s zijn wel zwaar.

  http://aartjan.nl/blog/zonnelader/

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Zo deden wij dat altijd als er geen stroom was, een parker in elke pool draaien, is lood, twee wasknijpers om de draden vast te zetten, autoradiootje, lampje, wijntje, en dan was het gezellig. En soms (sic) een leuke dame erbij en dan was het helemaal af daar in Greece. En als de accu leeg was ging je een andere afgedankte zoeken.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.