Als je dacht dat ze gek waren op de Nederlandse wiki dan heb je de Engelse nog niet gezien.

Ik heb er echt een aardig rijtje wikihelden erbij gekregen tijdens mijn reis naar Amerika. En als je dacht dat ze hier gek waren ben je daar nog niet geweest. Werkelijk, ze zijn daar stapel, en als ik zeg stapelgek. En de ruzies zijn vele malen curieuzer dan hier, wat natuurlijk logisch is want je bent in het centum van de wikipower. Je leer klinkende namen kennen waar je nog nooit van gehoord had zoals onze eigenste  Drmies aka je weet wel wie, een machtige sysop daar en ex arb of GorillaWarfare of Boing! said Zebedee of, ja Kudpung , de voormalige auteur van de Signpost.

Als een volledige buitenstander sta ik nu meer dan twee jaar het moddergevecht en het zwemmen door de wikiriolen te aanschouwen en voor wie ook maar een moment zelfs maar de illusie heeft dat daar de redding vandaan moet komen van de wikiwereld heb ik groot nieuws, namelijk vergeet het maar net zo snel als je het bedacht hebt.

Het is één grote puinhoop. De Engelse Wiki is een trollenfestijn van verveelde gebruikers die elkaar meestal kennen van de chapters en internationale meetings en al jaren elkaar vliegen afvangen en saboteren. WMF is een baantjesfabriek voor volkomen incompetente wikipedianen die nergens anders ooit aan de bak konden komen die tegen geweldige salarissen met indrukwekkende titels en functieomschrijvingen de hele dag uit hun neus zitten te vreten. En wie wel wat kan of beter gezegd kon is allang naar Google of Apple verkast. Wat er nu nog zit is puin, puin, en nog eens puin.

Het interesseert ze geen zak wat er gebeurd, of het nu Legal is, of dat Safety en Trust, of die ontwikkelaars, of de Amerikaanse chapters is, het is een pot nat. Het maakt ze geen zak allemaal uit zolang ze dat dikke salaris met vijf nullen en dat luxe penthouse in LA maar krijgen voor niks doen en verder nix komma zero. Het enige department wat functioneert is hun fund raising department, want daar gaat het om, de poen binnen schrapen. Heel, heel veel poen. En mij interesseert het trouwens ook niet, want Amerika is ver weg en het zijn mijn centen toch niet en ik heb met de Engelse wiki eigenlijk niks ooit van doen gehad. De enige die wél in Wikipedia geïnteresseerd zijn zijn allerlei activistische groepen die onder het motto leven en laten leven en je moet elkaar wat gunnen de kasverrotte structuur door dik en dun steunen omdat het ze een machtig podium geeft. En daar is het fout aan het lopen. Want.

In Amerika zijn vele zaken die dat bij ons veel minder zijn aan politiek gekoppeld. Ik bedoel, Wilders is rechts, maar ook voor vrouwenrechten en homorechten, maar in Amerika is dat heel anders. Opvattingen over milieu, gelijke rechten, onderwijs en gezondheidszorg zitten daar muurvast verankerd aan je politieke voorkeur gekoppeld. En welke groep heeft de laatste precidentsverkiezingen ook al weer gewonnen? Juist, de Republikeinen en die hebben hun oog op de pedia beweging laten vallen, want dat is alles wat ze verafschuwen. En waarop precies is dat oog gevallen? Op de achillespees van pedia, kasverrotte structuur die door de Clinton kliek wel werd gedoogd. Dus wat is pedia zijn voorland? Recht het ravijn in, hoogstwaarschijnlijk voor 2020 als de nieuwe Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn.

En wat gaat er recht achteraan als ome WMF ze niet meer kan steunen? Ook recht het datzelfde ravijn in? Eenmaal raden.

Nog een kopje koffie kolonel hier zo onder de brug? Goed geslapen? En heb je voor vanavond al een paar biertjes koud staan? Proost kolonel!

Διαφημίσεις

2 σκέψεις πάνω στὸ “Als je dacht dat ze gek waren op de Nederlandse wiki dan heb je de Engelse nog niet gezien.”

 1. Dank je Graaf zit net aan het bier toen ik je bericht las. Net telefoon opgeladen in Cafe de Paris. Heb een extra adapter gekocht en kan nu 4 externe accu’s gelijktijdig opladen. En inderdaad is alle hoop vervlogen dan ga je gewoon de godganse dag de Wikipedia uithangen. Die je een jaar lang iedere 5 minuten een edit – maakt werkelijk niet uit hoe of wat-dan wordt je vanzelf moderator. Stem en steun vervolgd 2 tot 3 jaar de juiste personen (meer knopjes is altijd steunen) en bezoek een paar stroopwafel dagen dan maak je vanzelf kans op een mooi baantje.

  Capaciteiten? Overbodig! De grootste nietsnutten maken de beste kans op betaalde posities. Die zijn voor niemand een bedreiging en in het land der blinden etc.

  Moet ik die Drmies ergens van kennen Graaf? Nooit van gehoord namelijk.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Professor Drmies! Dutch-expat Michel Aaij, werkzaam aan de University of Auburn at Montgomery, Alabama! Ons beste exportproduct na Admin van Buren! Da’s heel geen geheim dat hij zo heet hoor, hij heeft zelfs een account Dr Aaij.
  https://en.wikipedia.org/wiki/User:Dr_Aaij

  Maar even iets anders, ken je dat mopje van Pavarotti die op De Dam loopt en er valt een dakpan naar beneden? En die raakt Pavarotti NIET. Is dat toeval? Ja dat is toeval. En met die Drmies zit het net andersom.
  Natuurlijk al 12, wel eens van gehoord? Nou, die edit altijd precies op de kantoortijden van onze Drmies, en gedraagt zich duidelijk als een expat. Ik bedoel taalgebruik, op Reddit actief, duidelijk een WMF manneke, interesse in professors….. He, hij bedankte me voor het artikel van oom Bram ooit! Hoogleraar Engels!

  Nou, dat zou toch mooi zijn! Een professor Engels die de zoon van een professor er volkomen uittrollt samen met die halve zot van een Ymnes! Toeval kolonel? Wat denk jij? Zoiets als die dakpan die Pavarotti miste? Kwek, kwek kwek?
  En verder, als er rottigheid is, is onze Michel er als de kippen erbij. Werkelijk, blogs en fora zijn er over hem volgeschreven. Lurkt tegen de wikipower en Jimmy aan, is duidelijk een WMF agentje, da’s allemaal wel duidelijk.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.