Pa’s bandrecorder

Het is allemaal Eric Barbour, die buizenfreak van Sucks zijn schuld!

Ik dacht ik heb nog wat oud buizenspul liggen, laat ik eens een buizenversterker bouwen. Eerst had ik het artikeltje op sage over buizen herschreven, en toen de praktijk. Ik had nog twee oude uitgangtrafo’s van AMROH liggen, een plaat aluminium, en de EL84 buizen en de overige buizen en trafo’s heb ik gekocht. 

En toen bedacht ik me, he, Pa’s oude bandrecorder staat nog op zolder.

Na de oorlog hadden mijn ouders werkelijk niks meer anders dan elkaar, en mijn vader had een baantje als wetenschappelijk ambtenaar aan de rijksuniversiteit van Amsterdam. En dat was armoe troef. Ook toen hij later hoogleraar werd was het een pure statusbaan. Want hij verdiende weliswaar wat meer dan een ander maar zeker niet wat er later verdient word door de hooggeleerde heren van tegenwoordig. Hij is namelijk veel en veel te jong gestorven om dat mee te maken. 

Mijn vader had verschillende keren de recorder van de Universiteit Van Amsterdam mee naar huis gehad voor zijn werk, die overigens wél de goede kant opdraaide in tegenstelling van dit geval maar daarover later meer. Een Kuba bandrecorder van het type cherie. 400 gulden en de aanleiding van een behoorlijke echtelijke twist vertelde mijn moeder later, ik was immers vier en mijn ouders maakten nooit ruzie waar wij bij waren. Maar wat ik nu zo leuk vond, ik maakte hem uit nieuwsgierigheid open. En wat zag ik als eerste zitten? Een AMROH voedingstransformator! Rechtsboven, oranje, en je ziet nog net het logo! Kennelijk ooit vervangen, want het is een Duits ding .

En weet je Lidewij, ik denk dat ik hem ga opknappen en werkend maken ook nog. En daar kan ik mijn tijd uiteindelijk veel beter aan besteden dan aan jou paranoïde wanen en rondrazende autistjes als Ymnes en Gentenaar of leugenachtige  Jahova’s. Of totale randebielen als professor Casper, professor Natuur12, een oud vervelend betweterig manneke als Gouwenaar, die Edo die zo stom is als het achterend van een varken, hoewel dat een aardige belediging aan het adres van varkens in het algemeen is, de Tilburgse achterbuurtspecialist, een halve of hele gek als als ingenieur Meester in de Rechten Robotje of die Gooise miep of hoe de overige wikidwazen ook mogen heten.

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.