I’k wist het al, hoor Kolonel

Het was meer een Belgisch biertje wat ik dronk en niet het heilige water uit de bron La Viege des pauvres, Kolonel. Jehova’s. Leer me ze net zoals sofen kennen. Jehova getuigen bedoel ik .  

Eerder vertelde ik al dat hun hoofdkwartier bij ons om de hoek in Zeist zat en hoe Olav en ik André die nog half dronken en stoned met een meid in bed lag er een op zijn dak hadden gestuurd. En hoe we met ze in contact toe zijn gekomen en ze beter hebben leren kennen. Het is namelijk een gesloten sekte. Als je er lid van bent of wordt is je gehele leven verder allesomvattend Jehova en je plicht is een ieder tot hun geloof te bekeren. Vroeger gingen ze langs de deur, en nu doen ze dat kennelijk anders en hebben ze hun eigen wiki, Wikisage. Maar ik wist nog niet dat trollen ook in hun bijbel staat en zo leer je toch nog wat bij.

Jehova’s. Ik ben het met die huilende man met zijn kerstfrutseltjes eens dat justitie eens zou moeten kijken of dit de grenzen van godsdienstvrijheid niet overtreft. Wat ik heb gezien indertijd dat ze zich vooral op kwetsbare, vaak een beetje simpele mensen richten die gezagsgetrouw zijn. Je gehele denken wordt namelijk overgenomen door de sekte, met als sanctie uitstoting en zelfs isolatie van je familieleden onder de druk dat ook jij uitgestoten wordt. 

Er heerst een cultuur van angsten onderdrukking en intimidatie en dat is een van de redenen dat bijvoorbeeld incest buiten het radar van justitie blijft. Er is enorm veel verborgen leed en verdriet binnen deze sekte. Hoe ik dat weet? Uit vertrouwelijke gesprekken met jonge secteleden die zich erg tot ons, mijn vriendengroep, en de hippiecultuur aangetrokken voelde indertijd,  maar zich niet durfde aan te sluiten bij ons. Uit angst. Ik heb met incestslachtoffers gesproken en weet hoe de cultuur werkt. Maar ook met anderen. Uittreding is schier onmogelijk.

Men erkent immers geen ander gezag dan die van van hun god. Het is dus een logische stap een wiki te kapen, zodat de tere Jehova zieltjes niet in aanraking met een ander gedachtegoed komen. Het is te vergelijken met De Grote Leider in Noord-Korea, de mensen mogen eenvoudigweg geen kennis van ander zaken nemen. En dat is het succes van Wikisage met zijn vrij behoorlijke bezoekersaantallen uit België zonder enige hulp van Google. 

Διαφημίσεις

12 σκέψεις πάνω στὸ “I’k wist het al, hoor Kolonel”

 1. Is dat zo? Nou, ik run er ook nog een succesvol bedrijf naast en heb een heleboel andere hobby’s zoals je kunt zien, wijsneus. En dat op mijn zesenzestigste, kunnen weinig me na zeggen is het niet?
  Is namelijk niet waar. Je hoeft dagelijks van maar een stuk of vijf gebruikers even de recente bewerkingen door te kijken, doe ik tijdens de koffie, en dan ben je altijd waar het bier is. Kost me hooguit tien minuten, want ik kan enorm snel lezen. Het zijn namelijk altijd dezelfde strontvliegen die op de stront afkomen, en je moet alleen de highlights lezen en lang niet alle postings van de rest van het klootjesvolk. Het is een handigheidje.

  En ikke een boek erover schrijven? Een veredelde standbouwer en onderaannemer met drie klassen lagere school? Ja vast.
  Dat laat ik veel liever aan de hooggeschoolde over, journalisten. Die hebben er voor geleerd weet je, en ik niet.

  Van Wi-ki-pe-dia afkomstig neem ik aan? Maar raak kleppen en valse aannames als waarheid poneren? Doch ik al.
  24/24 op pedia rondhangen? Nee, dat is meer wat voor eikeltjes als jij. (Mijn aanname, staan we quite)

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Fuck off, wikirandebiel.
  Mij lok jij echt niet uit de tent hoor. Geen belangstelling, dank u. En lezen kun je ook al niet, want ik zeg dat ik me niet geroepen voel, niet dat ik het niet zou kunnen.
  Verder zit ik hier gezellig bij de Kolonel bij het vuurtje, je zoekt het maar fijn verder uit met je achterlijke getroll.
  DaaaaaaGG! Ik moet werken nu.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Zoiets. Ik zal nooit dat Jehova meisje vergeten waar waar André op een dag mee thuis kwam. Huilen, huilen, ze kwam uit Zeeland, gewoon beschadigd.
  Kwam er op een zondag een auto voorrijden helemaal uit Zeeland met zo een stel van die Jehova gasten die aan het kind gingen staan trekken. Letterlijk. Echt! Ze moest mee!

  Tot Olav een mesje in de keuken pakte, zijn Marlon Brando-act opzette, Olav kon geweldig toneel spelen, met I killed you for nothing my frriendd!!!!!! Nou, ik garandeer je dat Jehova’s net zo de dood vrezen als een ander, want ze gingen er als een haas vandoor om met een stoere politieagent terug te komen, die ons alle kende natuurlijk.

  Ik wilde alleen maar een appeltje schillen voor de heren, ze kwamen van zo ver, zei Olav. Een misverstand! Wij knikken en de agent zei, dan laat ik het maar zo, natuurlijk geen woord er van gelovend. Toen zijn de heren afgedropen, terug naar Zeeland zonder het meisje. Wat er van het kind is geworden weet ik niet, maar ik heb later wel eens gehoord dat ze in de prostitutie zou zijn beland uiteindelijk.

  Fijn geloof dat Jehova geloof!

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Je zou denken dat iemand als Mendelo verstandiger is. Maar misschien is hij wel als Jehova opgegroeid. Misschien weet hij wel dat het allemaal flauwekul is maar als hij dat toegeeft dan mogen zijn vrouw en kinderen niet meer met hem praten. Zo werkt dat bij de Jehova’s. Echt heel triest.

  Met deze bewerking hieronder zie je goed hoe Mendelo zogenaamd vandalisme bestrijdend probeert te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Zal er zo nog iets over schrijven. Want het klopt inderdaad dat ze zich bij voorkeur op kwetsbare mensen richten. Waarschijnlijk probeerden ze Olav ook te bekeren maar die trapte daar niet in natuurlijk. Teveel gezond verstand.

  http://nl.wikisage.org/w/index.php?title=Jehovah%27s_Getuigen&diff=197987&oldid=197985

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Dat zou je zeggen ja. En ook ik kan me ook nauwelijks voorstellen dat een intelligent mens als Mendelo niet diep in zijn hart weet dat mensen met morele druk tot iets bewegen en ze anders uit sluiten gewoon harstikke fout is. En dat het net zulke flauwe kul is mensen te verbieden een kerstboompie neer te zetten als iemand te verbieden een tuinkabouter in zijn tuin te zetten. Ja, ik weet eigenlijk wel zeker dat hij dat ook wel snapt.
  Meestal zijn het simpele, brave volgzame zielen, en dat is hij niet. Ik kan me ook niet voorstellen dat dat juf Blavasky-getroll op sage hem echt lekker zit en hij er echt vol overgave aan mee doet.

  En Olav was ziek kolonel, die kon niet meer beter worden. Maar wel slim, geestig en creatief. En Andre ook.
  Maar er zijn meer van dat soort griezelkerkjes, want Hans zijn ouders waren bij een of andere Amsterdamse sekte/kerk. Dus werden de kinderen met een hondenketting afgetuigd, want dat was ouderliefde. En op andere manieren ook geestelijk mishandeld. Een huisarts in Zeist maar liefst. Dus het zijn niet altijd sukkels die in dit soort dingen mee gaan.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.