Het Heilige water uit Banneux

Wat klopt er eigenlijk van de bewering dat Graaf Statler nooit in Banneux geweest is. GuE doet omderzoek en vond bewijzen dat de Graaf onlangs nog het water uit de Heilige bron gedronken heeft.

Hier dronk Graaf Statler uit de Heilige bron. Ietsje verderop vulde de Graaf een anderhalve liter petfles met water uit de source d’ hiver. Daarmee heeft hij koffie gezet in het nabij gelegen dorpje Louveignee. 

https://www.routeyou.com/fr-be/route/view/620812/itineraire-a-pied/promenade-pepinster-tancremont-banneux

Via deze route liep Graaf Statler van Pepinster naar Banneux. Deze geheime foto toont aan dat hij onderweg overnachtte in een betonnen bushalte.

Via google maps vond GuE dit bushokje terug inderdaad precies op de route die Graaf Statler zo hard ontkent. Namelijk de weg van Pepinster naar Banneux iets voorbij het beroemde fort de Tancremont. Hoeveel bewijs wil je hebben?

Met honderden staan ze geduldig in de rij. Plastic jerrycans en vulbare Mariabeeldjes in de aanslag, tot ze het kraantje aan de voeten ven Moeder Maria bereiken.

,,Dit water is heilig. Want Lord Jesus, o nee, Maria is hier verschenen”, zegt de hindoe Parta, die vier jaar geleden in Nederland zijn asielstatus kreeg. In zijn huis heeft hij, zoals de meeste hindoes, een klein altaar met daarop zijn favoriete goden: Shiva, Laksmi, Krishna, Jezus en Maria.

Voor de verering van deze goden is heilig water nodig, liefst uit de rivier de Ganges. Maar die stroomt door India. Parta gebruikt daarom water uit Banneux, dat volgens hem ook best goed is.

,,Het werkt zelfs tegen kleine kwaaltjes” zegt hij. ,,Kun je niet slapen, strijk dan wat water over je voorhoofd. Heb je in je vinger gesneden? Een paar druppels water werken genezend.” Traditionelere hindoes vinden het nodig hun jerrycan met water uit Banneux op sterkte te brengen met een enkele druppel echt Gangeswater.

Volgens Moeder Maria zou het water ook zonder Gangestoevoeging goed genoeg zijn voor de hindoe Tamils. ,,Deze bron is bestemd voor alle naties”, had ze immers het eenvoudige meisje Mariëtte Beco meegedeeld, toen ze in 1933 aan haar verscheen in de tuin van het ouderlijk huis in Banneux. En: ,,Ik ben de Maagd van de armen.” De boodschap werd eerst door de pastoor en later door de kerk erkend. Banneux werd het Lourdes van België.

Bron, maagd, armen. Voor de in West-Europa wonende Tamils klinkt het als muziek. Deze meidag bij de bron van Banneux is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot dé dag om andere Tamils te ontmoeten en tamilaria te kopen.

 https://www.trouw.nl/home/maria-s-bron-helpt-katholiek-en-hindoe~a2c2d654/

4 σκέψεις πάνω στὸ “Het Heilige water uit Banneux”

 1. Bier! Het was een Belgisch biertje! En jouw leugens lopen als een rode draad door mijn leven, immer jij hebt die asbak! Van tafel in Kreta gepikt! Jij hebt hem, en dan kun je die Pool wel de schuld geven, maar die staat er geheel buiten!
  En nu dit weer. Een bewijs van lik me vestje dat ik daar was. En zo gaat het nu altijd, jij doet het, en ik krijg de schuld!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Loop je weer met sokpoppen de juf te pesten Graaf? En dan mij weer de schuld geven zeker. Dat deed je ook al in Zeist. Terwijl ik degene was die jouw theorie rij examen deed omdat je niet eens kom lezen! Ook heb ik jou geholpen met je valse Havo diploma. Maar dat weet je zeker niet meer. En geef die asbak terug die je gestolen hebt!

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Nou ja, de juf is wel beleefd moet ik zeggen met dat u. En ik ga toch ook niet hier in het openbaar vertellen dat jij dat diploma van de school voor de journalistiek gemast heb via André nadat je van die Steiner school geflikkerd was? Juist, om het pesten van de juf! Zo die zit, of dacht je dat ik dat vergeten was? Mispoes!

  En wat die asbak betreft lijkt het me tijd voor replicas die we wellicht in de heren van Eerbeek webshop kunnen verkopen.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.