Wat milder he?

“………Kritiek is zoals gezegd nodig en heeft ten doel om verbetering te bewerkstelligen. Als het echter leidt tot bovengenoemde situaties, gaat er iets goed mis in de communicatie van het geven van die kritiek. Dan mist de kritiek zijn doel en faalt de kritiekgever! Laten we dus de kritiek behouden, maar deze minder ruw en minder woest uiten, dan komt deze milder over en beter binnen bij de ontvanger. De ontvanger wordt dan niet/minder afgeleid door frustraties en is dan meer geneigd om de kritiek ter harte te nemen. (En ja, dat is lastig met geschreven communicatie, maar laten we ons er alsjeblieft bewust van zijn en moeite voor doen.)……….”

 

(Bron)

Worden jullie zelf nou niet een heel klein beetje kotsmisselijk van jezelf vraag ik me zo af. Want dit is natuurlijk zum kotsen, de hypocrisie druipt er namelijk vanaf. En ook van de reactie van Mar(c) verderop, hoewel Edo digitaal achterbuurttuig toch echt de kroon spant. Hoe durft iemand die zulke mails stuurt het uit zijn kont te douwen zoals men dat hier in de streek zegt.

Maar het meest hopeloze vind ik toch wel het geestelijke niveau met dit kleutelachtige uilskuikens in elkaars reet steken van een stel ordinaire internet trollen en dan nog het boute lef hebben om over iets als fatsoen te beginnen. Echt, geestlijk niveau geschat acht jaar, echt niet hoger. Gewoon een stel kleuters die eruit zien als volwassenen.

Was redelijk mild voor mijn doen vandaag, vinden jullie ook niet? Maar absoluut daardoor niet minder waar.

Διαφημίσεις

22 σκέψεις πάνω στὸ “Wat milder he?”

 1. Ja, mijn beste graaf, zo mild ken ik U bijna niet. U bent, als ik het mij mag veroorloven U van nederig advies te dienen, toch op Uw best als U dag in dag uit hetzelfde verongelijkte riedeltje afdraait, met zinsneden als “Ik ben eruit getrold door een stelletje digitale brievenbuspissers” en “Bij ons in de bouw trapten we zo’n kereltje gewoon met een pisboog van de steiger.” Dat geeft een mensch rust, net als een mug die de hele avond om je hoofd zoemt, maar nooit zal steken. Ongevaarlijk en, voor wie er eenmaal aan gewend is, ook bijna onmisbaar. Hier aan boord is reeds menig matroos zelfs als bij toverslag genezen van zijn slapeloosheid na het lezen van Uw zo langzamerhand wel erg voorspelbare stukkies. Het zal U ongetwijfeld goed doen dat Uw Eerbeekse schrijfsels dus toch nog enig effect sorteren. Met een diepe buiging, Matroos Vis

  Μοῦ ἀρέσει

  1. Beste Matroos, voor de duizendste keer. Ik neem slechts waar en heb nimmer de intentie gehad wie dan ook te steken, anders had Edo wel zijn verhaal bij een paar mijnheren mogen uitleggen met een blauwe pet op. Want als ik zou steken zou ik het in een keer goed doen, en dan zou er in een krant nu absoluut een ander verhaaltje staan dan er nu stond over Romaines uilskuikenuitreiking. Daar kunt u van op aan.

   Dit gezegd hebbende vind ik de gehele gang van zaken des om niettemin ronduit te schandalig voor woorden maar dat staat er los van. Ik hoef dat hopelijk niet verder toe te lichten hoop ik hoewel ik dat met alle plezier wil doen.

   Vergelijk mijn houding met die van onze premier, die zie ik er ook niet op lostimmeren maar het schandaal blijft hetzelfde. En inderdaad, ik was vorige week op wat je een bouwplaats zou kunnen noemen en inderdaad, ik denk dat als je zo eigenwijs was en maar niet wilde luisteren is de kans groot was dat je uiteindelijk er gewoon letterlijk met een pisboog uitgemieterd werd na vergelijkbare verwensingen.

   Wat komt u hier trouwens doen? Een soort lijmende Rutte klimaattaal uitslaan? Om in de Rutten sferen te blijven? Wees welkom, daar niet van, maar dat gaat hier niet werken. En bij voorbaat excuses voor mijn een tikkeltje wantrouwende houding.

   Μοῦ ἀρέσει

   1. Overgens viel de opkomst en de foto’s me erg tegen. Wat oude mannetjes, maar maar één uilskuiken haalde haar prijs op van Romaines uilskuikenacademie.

    Waarheen de volgende keer trouwens? De Beekse Bergen? Nou, dan zou ik de kinderslotjes er maar goed op doen, voor je het weet heeft anders een leeuw zo een oud baasje te pakken. En dat zou toch wel een drama zijn, ik zie de kop al voor me in de Volkskrant, leeuw verslind wikipediaan op Wikimediabijeenkomst.
    Nee, dat moet je niet willen als vereeniging.

    Μοῦ ἀρέσει

    1. Hmm, ja, om op Uw eerste reactie terug te komen, dat wantrouwen valt me eerlijk gezegd toch een beetje tegen. Mij was beloofd dat ik bij mijn komst naar Slot Statler gastvrij onthaald zou worden op een Belgisch biertje, vergezeld van – het kon niet op! – een übergezellig kaasplankje… Huh, wat zegt U, of ik een stoel wil? Nee, laat maar, alles kleeft hier een beetje, en het ruikt hier bovendien naar oude aardappelschillen en bedorven hutspot. Bent U dit jaar eigenlijk al onder de douche geweest? En is die wat groezelige mijnheer die reeds op dit vroegavondlijke tijdstip stomdronken op de bank ligt te snurken, nu echt de zo gevreesde Kapitein Zeiksnor?

     Μοῦ ἀρέσει

     1. Kijk, dat bedoel ik nou en verklaard mijn tikkeltje wantrouwen. Maar u wilde dit heerschap eens toespreken, dus grijp uw kans zou ik zo zeggen. Daar ging mij uitnodiging over indertijd.
      En nee, wij zijn hier niet zo van de Hollandse en oude jongens krentenbrood pot, dat zeg ik eerlijk dus die luchtjes hangen kennelijk nog in uw kleding , maar een Belgisch biertje kunt u altijd krijgen natuurlijk. Want als er iets stinkt is het wel de kringen waarin u zich kennelijk zo thuis voelt, dat wil ik u nog wel meegeven.
      Des om niet te min bent u voor een open en eerlijk gesprek natuurlijk van harte welkom, en het is volledig aan u of u de aangeboden stoel al dan niet accepteert. Ik wil hem wel even afstoffen hoor, we zijn hier de beroerdste niet. Maar het is wat mij betreft is het verder take or leave die stoel, mij is het om het even.

      Maar ik wil het wel wat milder stellen, wat voert u zoal naar Eerbeek en slot Statler zolang na mijn uitnodiging? Ik had u eigenlijk niet meer verwacht.

      Μοῦ ἀρέσει

      1. Ach, toespreken. Het blijft een eenvoudig matroos toch verbazen dat een bevoorrecht man als U – om graaf te worden moet je volgens mij je wiegje wel heel secuur kiezen – zich zo vast kan bijten in een mij verder onbekend geschil met Wikipedia. Draagt Uw SanFanBan met trots, zoude ik zeggen – het is binnenkort weer carnaval! – en wijdt U voor de rest aan al die edele zaken die alleen een gefortuneerd graaf zich kan veroorloven. Een gokje op Duindigt, de aankoop van een net weer op de markt gekomen Rubens of – mocht de grafelijke roede daartoe nog in staat zijn – het bezwangeren van die altijd zo ondeugend kijkende Eerbeekse dorpsmaagd.

       Wat ik ruik heb ik overigens toch echt niet zelf meegenomen. Mijn robuuste matrozenpak is nog doortrokken van de zilte zeewind die me nog slechts gisteren van de Azoren naar onze eigen Noordzee blies. En die oer-Hollandse, zij het dus ietwat bedorven hutspotlucht zal toch ook niet komen van Uw Nigeriaanse huishoudster of Uw Filipijnse stalknecht?

       Μοῦ ἀρέσει

       1. Nou, daar stipt u een interessant punt aan naast die Eerbeeks dorpsmaagd, het is mij namelijk ook een totaal onbekend geschil. Ik zou werkelijk niet weten waar het over ging, echt niet. Al slaan ze me ter plekke dood, het is mij een total raadsel allemaal.

        Uit het niets dook er een of ander woest figuur op, wat later een Amerikaanse professor van Nederlandse afkomst bleek te zijn samen met een jongeling die niet zoals een ander is zoals wat we dat hier in de streek netjes zeggen, en die ging staan verkondigen dat mijn werk eerst wel en later GEEN copyvio was.
        En om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk dook er een erg dikke Amerikaanse mijnheer uit het niets op om mij te SanFanBannen. Zonder dat ik maar een woord nog kon inbrengen trouwens. Die overigens ook weer in het niets is opgelost, hij is als het ware letterlijk totaal opgelost. Het klink verbazinwekkend voor zo een grote man, maar niemand weet waar hij gebleven is. Zijn digitale verdwijning is nu op de kop af een maand een groot raadsel. En ook begon ene Edo geallieerd aan het Wikimedia mij hoogst wonderlijke mails te sturen evenals een persoon met de nick The Banner indertijd. Ongevraagd en zonder enige aanleiding.

        Maar wat verteld u me nou? Gaat het hier om een carnavalsvereeniging? Dat is groot nieuws en verklaard eigenlijk alles.
        Overigens wist ik niet dat onze koning zo een groot carnevalsliefhebber is dat hij er zelfs een Erasmusprijs voor toekende. Voor zover de koning daarover gaat natuurlijk, dat weet ik verder ook niet.
        Of reikt hij die alleen maar uit? En zijn er nog meer carnavalsvereenigen die hem gewonen hebben dat u weet in het verleden? En hebben die ook een jaarlijkse uilskuikenceremonie?

        Ja, dat komt zo, ik ben niet zo een carnavalesk type weet u, ik weet er weinig vanaf. En ook niet zoveel van die Erasmusprijs eerlijk gezegd. Het ligt allemaal een tikje buiten mijn belevingswereld, daar heeft u gelijk in.

        Μοῦ ἀρέσει

        1. Tja, ik doelde uiteraard op de U hoogstwaarschijnlijk niet geheel onbekende Eerbeekse carnavalsvereniging de Dwarsliggers. Ik mag toch hopen dat U bij de officiële uitreiking van die SanFanBan een fraaie, kleurrijke sjerp kreeg omgehangen, en daarmee kunt U binnenkort natuurlijk weer goede sier maken tijdens alle doldwaze festiviteiten in Residentie De Korenmolen, als Dwarsligger par excellence. U zou een hele goede Prins Carnaval zijn, en met Uw adellijke connecties is zo’n hoge functie, naar ik aanneem, ook snel geregeld.

         Over onze Koning zou ik U nog veel kunnen vertellen. Ik heb hem meegemaakt in zijn tijd bij de marine, en we hebben samen zo’n beetje elk bordeel van Rio tot Sjanghai van binnen gezien, waarbij onze toenmalige Kroonprins – laat ik het voorzichtig zeggen – altijd wel heel speciale voorkeuren had. Als ik ooit opening van zaken geef, zijn we binnen een week weer een Republiek. Mijn huisadvocaat, de weledelgestrenge mr. G. Spong – die overigens nog niet eens zijn schoenen zou laten poetsen door een zekere heer Ausma – heeft zijn Geheime Kluis vol liggen met al mijn verklaringen en een stuk of honderd inmiddels aardig vergeelde polaroids. Dat is toch een beetje mijn levensverzekering, want zonder die goed verstopte tijdbom zat ik waarschijnlijk allang in een geheim MIVD-kamp op Rottumerplaat. Of, nog waarschijnlijker, was ik reeds lang geleden van staatswege afgezonken in het Marsdiep, met twee keurig op maat gemaakte schoenen van beton. Valt het U overigens ook op dat ik, zonder het zelf te willen, sluipenderwijs toch Uw complotteuze redeneertrant overneem? Het lijkt wel besmettelijk.

         Μοῦ ἀρέσει

         1. Complotteuze redeneertrant? Dat had u gedacht.
          Ik beperk mij slechts tot wat ik gezien heb en laat verdere verbanden leggen geheel aan anderen over. Ik heb gezien wat ik gezien heb, heb dat werkelijk keurig gedocumenteerd, en wie daar de ouderwetse spijker tussen wil slaan is natuurlijk altijd welkom. Losse flodders laat ik aan saluutschoten over.

          En dan nog wat. Moge u het idee hebben dat we het over een carnavalesk carnavalsgebruik te hebben, waar het inderdaad veel van weg heeft, dan zit u er glad en glad naast. Mocht dat aan deze kant van de plas zo een SanFanBan daarop lijken, aan de andere kant is dat beslist niet het geval. Daar wordt deze hoge onderscheiding zeer serieus genomen, daar kan het zelfs een bedreiging van iemands verdere loopbaan vormen. Daar kijkt u van op, is het niet? Want dat deed ik ook toen ik nader ging informeren.

          En wat mijnheer Ausma betreft, die ik goed ken, ik kan heel weinig waarderen dat ik zeer onaangename mails krijg waarin deze belachelijk gemaakt wordt, evenals andere zeer beledigende mails. Nog minder kan ik het waarderen dat deze persoon een soort heldenstatus binnen een bepaalde vereniging kreeg, en nog veel minder dat de persoon die niet is zoals een ander duidelijk ook steuntjes in de rug kreeg van diezelfde vereniging en nog veel meer. Of wilde u dat glashard ontkennen?

          En dat mag u complotdenken noemen, dat vind ik prima verder, maar laat ik dat nu eens heel anders zien. Als feiten namelijk.
          Of wilde u die ontkennen? Nou, zo zijn wij hier niet in Eerbeek. Ik heb gezien wat ik gezien heb en niks meer of minder en laten wij ons daar verder toe beperken. Anders lijkt mij dat we verder uitgepraat zijn en wens ik u verder een behouden vaart, want aan losse flodders heb ik zeer, zeer weinig behoefte. En ik gaf al eerder aan geen carnavalesk type te zijn dus genoemde carnavalsvereeniging is mij totaal vreemd.

          Μοῦ ἀρέσει

          1. En voor wie denkt dat we het met een of ander vreemd carnavalsgebruik van doen te hebben met die SanFanBan, kijk even hier. Ook zijn er pogingen gedaan er iemand ontslagen mee te krijgen door zijn werkgever er mee te benaderen. Wereldwijd zijn er ongeveer dertig uitgedeeld. Het gaat over digitale Lynch mobs, en een van de WMF managers die hier over ging is al verdwenen. Gewoon niet meer te traceren.

           https://genderdesk.wordpress.com/2019/01/12/lynch-mob-descends-on-ethiopian-wiki/#comments

           https://meta.wikimedia.org/wiki/Requests_for_comment/Global_ban_for_Til_Eulenspiegel

           Wel, genoeg kroeg- en borrelpraat, Matroos. Je mag verder zwetsen wat je wil, een koud pilsje kan je altijd krijgen en die kaasplankjes zou ik je afraden, maar dit gaat echt over veel meer dan wat complotdenken.
           Het gaat erover dat ik hetzelfde op WPNL heb zien gebeuren. Een lynch mob onder aanvoering van naar later bleek die Amerikaanse professor. Die daarna zelfs een arb werd. En een juichend Wikimediachapter zwaaiend met van alles als een volleerd cheerleader later op de achtergrond. Of is dit niet waar? Wees dan even zo vriendelijk aan aan te geven wat er dan wel niet waar is.

           Μοῦ ἀρέσει

 2. Nou, dat vraag ik me dat eigenlijk ook al een tijdje af. Wie is toch die jolige matroos die o zo dik met al die wikipedialieden is en altijd raad weet en een kwinkslag voor handen heeft. Wonderlijk persoon. Hij is altijd meer dan welkom hier, hij kan een koud biertje krijgen, maar ik vertrouw hem voor geen meter! Voor geen meter!
  Een gewone gebruiker is het in elk geval niet, hij heeft namelijk heel duidelijk een wiki-politieke agenda.

  Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

 3. U slaat de spijker op zijn kop! Wie is toch die Matroos Vos, die redelijk onbekommerd in het leven lijkt te staan, die niet zo geïnteresseerd lijkt in allerlei intern Wikipedia-gedoe, die zich niet monomaan vastbijt in een conflict, die zich niet met elk wissewasje op Wikipedia bemoeit, die, mocht hij ooit een SanFanBan krijgen, zijn schouders op zou halen en verder zou gaan met zijn leven, die niet elke beweging op Wikipedia volgt om daar een rancuneus stukkie aan te kunnen wijden, die niet achter elke nieuwe collega een sokpop van een sokpop van een sokpop ziet, die niet denkt dat Wikipedia gerund wordt door Illuminati en het voorportaal van de Nieuwe Wereldorde is, en die sowieso geen talent lijkt te hebben voor paranoia? Ik vertrouw die gast ook voor geen meter! Dat kan geen normaal mens zijn!

  Μοῦ ἀρέσει

  1. Matroos Vos is iemand die intelligent genoeg is om te begrijpen dat de waarheid total anders ligt dan het beeld wat hij nu schetst van zichzelf probeert te schetsen. En die overduidelijk een agenda heeft en ik zou wel eens willen weten welke. Want onze matroos heeft natuurlijk best door wat er echt aan de hand is. Natuurlijk heeft hij dat. En daarom vraag ik hem in matrozentaal, wat moet jij? Waar ben jij mee bezig want je manipuleert, iets wat je hier trouwens niet gaat lukken. Dus zeg eens eerlijk, wat zijn jouw beweegredenen daar?

   Μοῦ ἀρέσει

   1. Tja, de complotdenker is een wonderlijk exemplaar van de menselijke soort. Als hij iets niet ziet, zegt hij: “Zie je wel, ik zie niets, dus het is er.” Daarin lijkt een complotdenker op een gelovige. Complotdenkers, jehova’s, graven – ze zetten allemaal hun poot tussen de deur en laten niet los totdat je stamelt: “Natuurlijk, U heeft gelijk, ik héb een geheime agenda.”

    Zover zal het bij Uw Matroos niet komen. Hij heeft zijn glas geledigd en snakt weer naar frisse zeelucht. Het is leuk wonen in een slot, maar wanneer de ramen nooit opengaan, krijgt de geest geen zuurstof.

    En nog een welgemeend advies: steek Uw kostbare tijd niet in het dag in dag uit vertellen van hetzelfde uitgekauwde verhaal in steeds weer net iets andere woorden, maar plaats gewoon elke dag precies hetzelfde stukkie. Niemand zal het merken, en het geeft U de gelegenheid weer eens iets zinnigs met Uw leven te gaan doen. Het allerbeste, Matroos Vis

    Μοῦ ἀρέσει

    1. Behouden vaart dan maar verder op de grote wikizeeën matroos! En leuk dat u toch eens langskwam en de uitnodiging aanvaard heb!
     En ach, ik ben slechts een onbeduidende rentmeester hier, en meer niet, dit slot is niet in mijn bezit verder. Ik ga dus niet zo over de ramen en deuren en zo.

     En ach, complotdenker, ik weet het niet. Ik rolde ook maar in deze wonderlijke wereld en tracht toch wel te onderbouwen wat ik claim. Maar mocht u daar verdere manco’s in zien hoor ik dat graag.
     Zo zie ik hier bijvoorbeeld in uw oudste bewerkingen dat u een sokpop van jewelste bent en geen onervaren gebruiker. Noem het complotdenken, noem het zoals u wilt, maar ik noem dat een feit, maar wellicht ziet u dat anders.

     https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciaal:Bijdragen/Matroos_Vos&dir=prev&target=Matroos+Vos

     Μοῦ ἀρέσει

      1. Ik wil niet veel zeggen, maar iemand die op 5 december 2016 een account aanmaakt, op 10 december op de OP van Happytravels opduikt, op 17 december aan zijn zeusmodel aan het sleutelen is en hier een vaag verhaal begint van ik zoek niet achter elke gebruiker een sok en het nieuwe Elly-de-kleuterjuf denken komt verkondigen is natuurlijk een Wikimediatroll. Ook gezien zijn doorlopende gehang tegen allerlei wikimediafiguren aan.

       Ik had hem inderdaad ook slimmer geacht om niet hier met dit soort slappe “complotdenken verhaaltjes” aan te komen kakken temeer omdat juist alles hier erg goed onderbouwd wordt, evenals op sucks. Maar het is nu eenmaal niet zulk snugger volk daar. Iets van de ondergrens van de mannelijke en vrouwelijke genenpool om het toch maar een beetje beleefd en zakelijk te houden, als is dat voor mij al lang een station passée. Bij beleefdheid hoort namelijk ook beleefd gedrag, en dat is iets wat in wat je het andere kamp zou kunnen noemen nu eenmaal totaal ontbreekt.

       Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

       1. Dat is toch het knappe van jehova’s: je hebt de deur eigenlijk alweer dichtgedaan, maar dan roepen ze toch nog iets waardoor je die deur weer heel even op een kier zet. Als ik naar die bewerkingen van collega Vos kijk, zie ik iemand die voor zijn daadwerkelijke start als bewerker ook al wel eens onder de motorkap van Wikipedia had gekeken, en die sowieso gewoon redelijk snel doorheeft hoe iets werkt. Eigenlijk een heel simpele verklaring dus voor die – inderdaad, dat ziet U goed – puntgave bewerkingen vanaf het allereerste begin. Een verklaring ook die voortkomt uit het dagelijks met liefde hanteren van Ockhams scheermes, maar complotdenkers lopen helaas liever rond met een verwilderde baard.

        Afijn, ik moet nu echt weg. Onze kapitein mompelde iets over een witte walvis en lijkt plotseling flinke haast te hebben. En laat U niet teveel afleiden door al die windmolens die U naar het leven lijken te staan. Ze zijn Uw zwaard niet waard.

        Μοῦ ἀρέσει

        1. Het maakt me niet uit, echt niet hoor, maar iemand die met een zeusmodel heeft gewerkt heeft wel wat meer dan alleen onder de motorkap gekeken.
         Maar alle gekheid op een stokje, heel grappig en gevat allemaal, maar er zit natuurlijk met dat Wikipedia verschrikkelijk veel mis. En dat gaat veel verder dan een dikke mijnheer die aan het SanFanBannen sloeg daar in Amerika die de boel uit aan het uitvreten was. En hij is bepaald niet de enige die de boel uitvreet.
         Het gaat over auteursrecht, het wegschenken van auteursrechtelijk beschermd materiaal onder een vrij licentie, het verspreiden van ronduit desinformatie op grove schaal, een chapter waar zeer vele vraagtekens bij te zetten zijn, hoogst verwerpelijk gedrag van velen, en nog veel meer. En dat met wat gevatte postinkjes afdoen over Jehova’s en het ruime sop terwijl de bewijzen op tafel liggen is gaslichting van de eerste orde, dat is de zaken omdraaien.

         Gisteren hebben we weer hier weer gezien wat de combinatie van autisme en wikipedia oplevert en dat is niet best. En het stikt er van de autistische lieden daar. Het heeft allemaal verdraaide weinig met een naslagwerk schrijven uit te staan, en als je daar het publiek op een opdringerige manier ook nog eens geld voor vraagt ben je gewoon heel fout bezig. En daar gaat het over.

         Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.