De nieuwe wereldorde

Διαφημίσεις

3 σκέψεις πάνω στὸ “De nieuwe wereldorde”

 1. Op een dag begrijp je dat Wikipedia zeer verslavend is en je brein zich net zo gaat gaat gedragen als van iemand die een lid van een sekte is. Althans, dat gebeurde mij. Het is hetzelfde wat er gebeurd bij de Scientology kerk of de Jehova sekte.
  Je raakt erin klem, je komt in een Hotel in California. Je waarneming gaat vertekenen, je neemt niet meer scherp waar, de sekte wordt de enige waarheid voor je. Het gaslichting neemt je brein over, het gaslicht verblind je.
  En het is onmogelijk heb ik ontdekt om en een deel van Wikipedia uit te maken, en er tegelijk er een scherpe kijk er op te houden.
  Ik heb het in het verleden vergeleken met het effect van What’s On A Man’s Mind, the optical Illusion. Je bent dan niet meer in staat de werkelijkheid te zien, je hersenen blokkeren dat op de een of andere manier. Je moet er eerst helemaal uitstappen, clean worden, en dan zie je het bedrog, maar niet eerder. En dat is verrekte moeilijk, want je ziet het aan Bart Versieck, als stront behandeld, maar hij wil toch terug. En dat is dat verslavende stukje, mensen willen per se er naar terug en er weer deel er van uitmaken.

  Ik denk dat mensen hulp nodig hebben om er vanaf te komen, net zoals bij andere verslavingen. Maar ja, ik ben al van alcohol, harddrugs en sigaretten zelfstandig afgekomen, dus dit was een eitje voor mij. Ik ben trouwens er nooit echt een onderdeel van geweest namelijk, ik heb altijd wat afstand gehouden.

  Μοῦ ἀρέσει

   1. Ik schat het verslavingsniveau gelijk aan dat van heroine. Het geeft een vergelijkbare kick, en het beheerst vergelijkbaar je denken. Ook met heroine vertekend de realiteit, zelfs op een vergelijkbare wijze. Mensen gaan jatten, zich prostitueren, van alles om maar die kick te krijgen.

    En als je naar Wikipedia kijkt zie je mensen ook allerlei out of character dingen gaan doen. Ze worden oneerlijk, gaan glashard staan liegen, zeggen ja tegen nee, je ziet eigenlijk alles terug wat een verslaafde doet. Allemaal dingen die ze normaal nooit zouden doen, en op geen manier bij hun maatschappelijke status past. Inderdaad heel beangstigend omdat mensen dit zich niet beseffen. Ze zitten in iets waar het gevaar totaal onbekend van is. Want dat weet jij ook, WMF is een regelrechte oplichterstent van een ex-pronobaas, blijkt uit alles. Lees maar eens op Sucks, of het vroegere Wikipediocrazy, dan weet je genoeg. En daarom zie je mensen doorlopen “oplossen” in het systeem en er een onderdeel van worden uiteindelijk. Ook dissidenten, die worden op den duur medestanders. Door het verslavende effect.

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.