Een win-win situatie

Kijk, matroos jij wilt van Eerbeek af en ik ook. Nou, dat is makkelijk te regelen. Jij houdt op met je trollentroetelen en kontjes geven met die matroos-sok van je, en ik hou op met jouw (hinderlijk?) te volgen. Zijn we er toch uit? Is toch een mooi voorstel? Is het toch opgelost? luister, als abuse sysop had ik zo de professionele wereld in kunnen stappen in die Startpaginatijd. Ik was goed namelijk, steengoed al zeg ik het zelf. Toch zag ik dat niet zitten ondanks dat ik een vermogen er mee had kunnen verdienen, ook omdat ik goed Grieks spreek. En als jij nog een rondje forumstraatvechten wil, prima, kun je krijgen, kun je nog wat andere trucjes uit mij oneindig grote forum-trukendoos leren. Maar dan ga ik op volle sterkte, dit was slecht een keertje armpjedrukken voor mij. Hoewel ik veel liever mijn treintjes afmaak.

Startpagina mods waren de meest geharde, aller- aller best sysops in die tijd die er waren. Dat weet jij vast ook wel, dus ff uitkijken met die gasten als je ze kwaad maakt.

Διαφημίσεις

2 σκέψεις πάνω στὸ “Een win-win situatie”

 1. O god. Heb je alles gehad , komt Vintroll met zijn wijsneuzige geleuter onder een steen vandaan om een extra kontje te geven. Wat een intriest inteelt zooitje is het toch. “De zo mooi geformuleerde argumenten van Matroos Vos”

  Gezochte argumenten zijn het, Vintroll. Het is namelijk allemaal lekker belangrijk wat mevrouw Danielle deed, en helemaal geen activistische wind die daar waait de laatste tijd van een beetje vent, die transgendt. Helemaal niet hoor, en we zijn daar helemaal niet de laatste jaren met een soort puddinghoofd feminisme bezig met een stel volkomen doorgeslagen genderwijven, wel nee, ben je gek. Het is helemaal niet een soort poppie jopie absurt kleuterfeminisme. Hoe zou je er op komen man!

  Nou, het is weer fraai allemaal . Die Matroos sokpop zal er wel weer net zoals die Danielle er een baantje aan over hebben gehouden of op een andere manier een belang erbij hebben, anders was hij vast wel even hier aangemeerd om het recht te zetten lijkt me zo. Van onder andere mijn centen wel te verstaan, dus neem er daar nog een op mijn kosten, jongens en meiden. Wat een vertoning weer zeg.

  En wanneer kunnen we nu eindelijk dat etalage artikel waar jij nu al jaren aan werkt verwachten, Vintroll? Je houdt ons wel in spanning zeg! En wanneer ga je nu eindelijk mijn werk op Wikiquote afmaken wat nu al meer dan twee jaar stil ligt omdat jij daar met je snotkoker vooraan moest staan met dat lekker trijntje met dat geile knipoogje naar de kleine sokkkeur Ymnes om ff een blokje op Meta te matsen? Gaan we het nog meemaken dat je iets anders daar gaat doen dan wat rondbrallen en kontjes geven net zoals onze matroos? En wil je dan ook even mijn Griekenland artikelen actualiseren? O, kun je niet meer vinden! Nou joh, kijk even op Sage op mijn lijstje joh. O god, kan ook al niet. Weggegooid door de wikiuil genomineerde Lidewij! Nou, dan weet ik het ook niet meer hoor.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Is toch zo duidelijk als het kan? Ik had het niet beter kunnen verwoorden, het was het bekende gender activisme van de bovenste plank wat WPNL al een paar jaar teistert. Ga je doodschamen voor je achterbakse getroll, Matroos, en het proberen misbruik te maken van smerige gaslicht trucjes, ook hier. En Vintroll erbij. Het is gewoon een schande hoe jullie bezig zijn! Een grof schandaal, vooral dat met astroturfing en gaslicht mij uitschakelen, mijn werk in pikken en verdorie nog te gelde maken en hier een beetje leuteren van wat zeur je nou!

  Gek hebben die gasten mij verklaard, een SanFanBan bedoelt voor criminelen mij in mijn maag gesplitst, mij en mijn advocaat tot op het bot beledigd, en verdomme, ik had nog gelijk ook! Dat is het mooiste van alles! En dan nog het boute, boute lef mij een brief van de jurist van Wikimedia te sturen met een bevel van die eikel dat ik mijn mond zou moeten houden! Kom maar op, Ausma en ik lusten jullie rauw! Try me!

  https://www.wikipediasucks.co/forum/viewtopic.php?f=13&t=1019

  Als nog niet helemaal bevredigend antwoord van de Taalunie las ik vanochtend: ‘Het geboortenaam-advies staat voorlopig offline, omdat de informatie niet helemaal klopte voor Nederland. (waarvan akte, E.) De tekst wordt aangepast en zal na goedkeuring door het Taaladviesoverleg weer op de website geplaatst worden.’ Een concreet antwoord is het dus niet, maar op de oude pagina (2016) stond: ‘Als sekseneutraal alternatief, dat wil zeggen een alternatief dat niet geslachtelijk gespecificeerd is, voor meisjesnaam kan geboortenaam gebruikt worden.’ Hierin wordt niet gezegd wat de Taalunie adviseert als beste woord. Ze heeft het alleen ‘verzonnen’ (NB: volgens de bron bestond het woord al wel, maar nog niet formeel) omdat de overheid behoefte had aan een sekseneutraal alternatief. In eigen teksten/adviezen van de Taalunie lijkt me de keuze voor geboortenaam ook logischer, omdat ze de adviezen beter zo inclusief mogelijk kan maken. (‘Gaat uw situatie niet over de geboortenaam van een vrouw? Klik dan hier om het woord ‘meisjesnaam’ te veranderen in ‘geboortenaam’.)
  Uiteraard zal een overheid teksten liefst zo sekse- en genderinclusief mogelijk willen hebben, maar als je op Wikipedia over een vrouw schrijft is dat niet vergelijkbaar met een invulformulier bij het gemeentekantoor, om maar wat te noemen. Overigens opvallend dat Renkema als onderbouwing eigenlijk alleen noemt dat de Nederlandse overheid het heeft aangepast; zou hij wel rekening houden met alle andere Nederlandstalige sprekers?
  Ik ben daarom nog niet overtuigd van het argument ‘omdat onze zelfgekozen taalbaas en een gezaghebbend taalkundige als Renkema geboortenaam adviseerden’. Maar wie weet wat er binnenkort online komt te staan… Encycloon (overleg) 22 jan 2019 11:29 (CET) Terzijde: er blijkt ook weleens gekozen te zijn voor alleen de term ‘oorspronkelijke achternaam’.

  Dit verandert mijns inziens de situatie niet echt. Wat mij betreft hoeft het niet allemaal teruggedraaid te worden, maar als iemand zich geroepen voelt…. Ik ben in ieder geval niet van plan terug te draaien. Floortje Désirée (overleg) 22 jan 2019 11:44 (CET)

  Ik ben het ermee eens dat er toch wel een verschil is tussen de woordkeuze in officiële overheidsdocumenten en die in Wikipedia. Bovendien bedoelt Renkema met ‘verouderd’ volgens mij verouderd in documenten van de overheid, want de term ‘meisjesnaam’ lijkt me nog springlevend. Bovendien gebruiken we hier in Wikipedia toch ook nog steeds het woord ‘allochtoon’, hoewel dat eveneens min of meer in de ban is gedaan door de overheid (zie ^hier). Marrakech (overleg) 22 jan 2019 13:01 (CET)

  Bron

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.