Imagine

Toch ook wel een nummer om op de playlist te plaatsen, Kolonel. Een nummer waarvan de credits naar Yoko Ono gaan, het is namelijk voornamelijk haar verdienste dat dit nummer is ontstaan. Zij had immers in een gedichtenbundel “Imagine” deze inhoud gegeven.
Een artiste waaraan onze eigen ingenieur, kunstenaar, vormgever, schrijver, conceptueel kunstenaar, fotograaf, tekenaar, grafisch ontwerper, beeldhouwer, installatiekunstenaar, performancekunstenaar, onderzoeker, schrijver en redacteur Marcel Douwe Dekker toch wel een puntje aan kan zuigen, al schijnen zijn artikelen het anker in deze wereld te vormen.

Zelf zei Yoko Ono erover in een later interview: Het is denk ik de reden dat ik ooit John ben tegengekomen dat we dit nummer samen konden maken.
Ikzelf vind het nummer het toppunt van yin en yang wat zich bundelt in deze twee mensen.

Διαφημίσεις

2 σκέψεις πάνω στὸ “Imagine”

 1. Ach, natuurlijk snapt hij het maar gedeeltelijk. Hij was een hele gewone jongen die dood- en door ongelukkig in zijn Beatle-rol was, zij was een Japans oorlogskind uit een gegoed familie, zijn huwelijk zat in het slop en zo zijn ze in elkaars armen gedreven. Zij had ook al twee mislukte huwelijken achter de kiezen. En zo is het gekomen en zij was natuurlijk niet die slechte vrouw, alles lag toen al op zijn kont.

  Dit is trouwens een leuke reportage, vooral hoe hij met die Vietnamveteraan staat te praten. (Minuut 50) Een aanrader.

  Ach, jij hebt die tijd ook nog meegemaakt, althans het staartje. Vietnam was een heel hot item, het waren gewoon een stel gozers die aardig muziek konden maken, eruit gepikt werden, te veel zopen en blowden en niet wisten wat er op ze af kwam en uiteindelijk dood- en dood ongelukkig waren met al hun centen.

  Ik heb dat wel gezien indertijd, en ik ken dat sfeertje wel. Vooral van die techniek, ik heb nog zo een mengpaneel en precies twee kanalen doen het nog, is genoeg. En die zware 16 sporen recorder heb ik ook gehad, heb ik aan het bandrecordermuseum geschonken uiteindelijk, die waren er dolblij mee. Nog met buizen notabene.

  Stond toevallig laatst naar mijn opnameapparatuur te kijken, of wat er nog van over is tenminste. Ik gebruikte het nog wel eens voor wat opnames maar verder, rijp voor het museum, net als ik. Dit is mijn eeuw gewoon niet, Kolonel, echt niet.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.