Redactie uil 2018

Oehoe!

En de redactie uil 2018 gaat naar ….. MoiraMoira!

Volgens de jury deed zij een indrukwekkend aantal bijdragen om de encyclopedie schoon te houden van ongewenste bijdragen.

Proficiat Moira!

Een prijs uitreiken voor de beste bijdrage aan Wikipedia valt nog niet mee: een Wikipediaan blijft nu eenmaal graag anoniem

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/een-prijs-uitreiken-voor-de-beste-bijdrage-aan-wikipedia-valt-nog-niet-mee-een-wikipediaan-blijft-nu-eenmaal-graag-anoniem~b5183c7c/

 Sommige aanwezigen in Arnhem dragen hun gebruikersnaam ook op hun naamkaartjes. ‘Anonimiteit biedt bescherming’, zegt ‘Romaine’ (leeftijd: ‘ergens in de dertig’), organisator van de WikiUilen.

Die anonimiteit leidt tot extra spanning bij de Uilen-uitreiking. Nadat de gebruikersnaam van een winnaar is bekendgemaakt, gaat de blik verwachtingsvol door de zaal. Is de winnaar aanwezig?

Bij de eerste vijf categorieën is dat niet het geval. ‘Je kunt straks anders ook met een van de genomineerden praten, die zijn er wel’, zegt een medewerker ietwat zenuwachtig tegen de verslaggever.

Διαφημίσεις

3 σκέψεις πάνω στὸ “Redactie uil 2018”

 1. Misschien kunnen ze dat ding door die TBloeming en Jurgen-NL laten thuisbezorgen, die weten immers waar ze woont. En dan maar hopen dat ze hem niet te dicht bij het raam zet, want straks krijgt jouw koperdief hem nog in het oog, heb je dat weer. Weer dagen onder de tafel zitten van angst.
  Nou, ik zei het al eerder, als die tante een rake rechtse indertijd had uitdeelt waren die twee gozertjes verloren geweest. Maar wie weet hoe blij ze met dit uilskuiken wel niet was geweest.
  Moira een uilskuiken, Romaine blij, iedereen blij. Wat een schertsvertoning zeg!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Graaf er zat daar een zaal vol debielen in dat zaaltje. En als je dat eenmaal snapt dan raakt het je ook niet meer de agressie vanuit die club.

  Romaine, die om gezondheidsredenen niet werkt en ‘meer dan full time’ met Wikipedia bezig is, behoort tot de fanatiekste Wikipedianen. Hij heeft 6 duizend nieuwe artikelen geschreven. ‘Ik bekijk de wereld met een Wiki-blik. Als ik iets zie, denk ik: kan ik daar een nieuw artikel over schrijven?

  Het is de lamme die de blinde op de troon zet. Mijn oude vader zei altijd in het land der blinden is eenoog koning.

  Koninging MiMi de uitgerangeerde politica. Ooit wethouder en fractievoorzitter. Daarna 10 jaar fulltime wikipedia. Wat dat met een mens? Hoe raak je volkomen de weg kwijt en raak je verstrikt in een digitale schijnwereld met geheel eigen regels?

  Een comfortabele wereld voor de contact gestoorden waar de grootste debielen op de troon zitten.

  Μοῦ ἀρέσει

  1. Kijk, dat is het natuurlijk, een comfortabele wereld die geen eisen aan je stelt. Eisen waar de meeste op geen manier aan kunnen voldoen in de echte wereld, maar daar wordt je status, macht en geld geboden. Zonder dat er gekeken wordt of wat jij daar tegenover stelt werkelijk wel de moeite waard is. Er wordt alleen naar kwantiteit gekeken, dus hoe meer wel aardig uitziende meuk iemand uitbraakt, des te sneller stijgt zijn ster.

   Rond de dertig. Dat is zo de leeftijd dat ik mijn leven wat op rit begon te krijgen in het begin van de tachtiger jaren, en als het goed is moet je dan nog een heel eind. En ondanks de wervende wiki van Wikimedia ben ik nochtans van mening dat er weinig toekomst en muziek nog inzit.
   Weet je, je ziet wel eens van die dorpen op TV die ze gebruikt hebben voor een western om op te nemen, met alleen facades. Er is een bar, er staan huizen, er is een dorp, maar verder……

   Dus of het echt zo een verstandige keuze is je kaarten hier op te zetten durf ik sterk te betwijfel. Het lijkt allemaal alemachtig prachtig en dik voor elkaar, maar eerlijk gezegd lijkt mij het meer een toren van bluf en dromen die nooit uit gaan komen en in een nachtmerrie veranderen op termijn. Want hier zak je natuurlijk op een gegeven moment volkomen mee door het ijs, dat kan ik je op een briefje geven.

   https://nl.wikimedia.org/wiki/Home

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.