‘Wikimedia Foundation kan sponsor worden van Eurovisiesongfestival 2020’

De Wikimedia Foundation kan sponsor worden van het Eurovisiesongfestival in 2020, dat is althans wat Sandra Rientjes, directrice van Wikimedia Nederland zegt. “De financiën laten het toe, en we zijn met onze Nederlandse chapter geroemd omwille van onze succesvolle strategie: ‘wikipedia is meer'”, zegt Rientjes. Dit jaar was het Israëlische MyHeritage hoofdsponsor van het festival.

“Het zou geweldig zijn als we het Eurovisiesongfestival kunnen koppelen aan onze jaarlijkse internationale bijeenkomst ‘Wikimania’. Die willen we dolgraag organiseren in Nederland: dit is dé uitgelezen kans!”, vervolgt de directrice. “Ten slotte gaat het bij beide evenementen om het verbinden van mensen. Doet het Eurovisiesongfestival dat met muziek, doen wij het met onze encyclopedie”.

Alvorens de sponsordeal rond is moet Sandra Rientjes wel nog het een en ander regelen in het hoofdkantoor in San Francisco: “Ik heb er een goed oog op”, vertelt ze vastberaden over haar plan.

In welke stad het Eurovisiesongfestival in Nederland volgend jaar doorgaat is nog niet duidelijk. Er is veel belangstelling voor.

Διαφημίσεις

2 σκέψεις πάνω στὸ “‘Wikimedia Foundation kan sponsor worden van Eurovisiesongfestival 2020’”

 1. Breek me de bek niet open over MyHermitage! Weet je dat het me nog best wel moeite heeft gekost die idiote pagina met mijn tragisch overlijden er af te krijgen? Eerst gemaild, geen reactie, gebeld geen reactie, naar Israel hoofdkwartier gebeld en na drie keer doorverbonden te zijn kreeg ik een hele aardige mevrouw aan de telefoon van de directie die zowat van haar stoel donderde van verbazing!

  Want het bleekt dat je moet betalen en registeren en er niet zomaar wat op kunt zetten. En ze redelijk streng met modereren zijn, het is bepaald geen Wikipedia. Duizend excuses en zo, schijnt nooit voor te komen. Het was er daarna ook meteen af daarna, en ik vraag me tot de dag van vandaag af wie die rommel erop heeft gezet want er klopte gewoon niks van. De geboortedatum van mij vader was zelfs fout terwijl je dat zo op Wikipedia in zijn artikel kunt nakijken. Maar het hoofdkwartier moest er aan te pas komen en elke keer als ik het voorbij zag komen bij dat Songfestival dacht ik o ja.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ja kijk, daar moet je als wikimedia dik mee in zee gaan natuurlijk.

  https://nl.wikinews.org/w/index.php?title=Overleg_gebruiker:Ymnes&diff=next&oldid=136101

  Ik keek daarnet ff in zijn edits, maar dit is dus een reddit manneke zag ik want dat gebruikt hij als bron.

  https://nl.wikinews.org/w/index.php?title=China_weigert_burgers_toegang_tot_Wikipedia_in_alle_talen&diff=prev&oldid=135956

  Reddit, “English wikipedia blocked in Mainland China since April 23, 2019”, 25 april 2019

  Als je ergens weg van moet blijven is het van Reddit mannekes. Viezer bestaat niet op het internet, het is één grote smeerboel. Maar het is natuurlijk glashelder dat er iets helemaal mis is met zijn waarnemingsvermogen, want dit zie ik vaak, hij neemt zijn eigen totaal verwrongen wereldbeeld als de norm.

  En nu kan die kranige Matroos Vos wel zeggen van wat geeft het joh, die SanFanBan en zo een bad MyGenealogy page en wat vertrouwelijke info wat in die WMF servers terecht is gekomen, maar dat is simpelweg niet waar. En dat neem ik hem hoogst, hoogst kwalijk. Hij weet namelijk beter.
  Want hij weet duivels goed dat al die algoritmes compleet op tilt geslagen zijn daardoor, en dat ik nauwelijks daardoor die bad MyGenealogy page wegkreeg en alleen door een persoonlijk gesprek op directieniveau. Waarin ik uitlegde wat er aan de hand was en daarom viel die lieve mevrouw bijna van haar stoel, omdat ook zij van Europese joodse komaf was. Zij begreep dit. Maar dit fraais is dus in de kleinste hoekjes en gaatjes van het internet gepropt en ik ben oprecht benieuwd wat de Amerikaanse rechter hiervan te zeggen heeft in de Lomax zaak die nu dient.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.