Zinder

https://www.zakengidstiel.nl/reader/59824/1201303/nu-nog-wat-meer-vrouwen-en-jongeren-herstart-wiki-caf-eacute-in-tiel Laat ik het eens leuk proberen te houden en het niet over deze bijeenkomst hebben maar, over Zinder zelf. Of toch een beetje mischien. Want waar is deze bibliotheek waar dit gehouden wordt gevestigd?  Juist, in het grootstedelijke project Zinder in Tiel. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zinder_(Tiel) Wat is nu het geval? Tiel kende een bijzonder levendig cultureel … Lees verder Zinder

Διαφημίσεις

https://www.zakengidstiel.nl/reader/59824/1201303/nu-nog-wat-meer-vrouwen-en-jongeren-herstart-wiki-caf-eacute-in-tiel

Laat ik het eens leuk proberen te houden en het niet over deze bijeenkomst hebben maar, over Zinder zelf. Of toch een beetje mischien. Want waar is deze bibliotheek waar dit gehouden wordt gevestigd?  Juist, in het grootstedelijke project Zinder in Tiel.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zinder_(Tiel)

Wat is nu het geval? Tiel kende een bijzonder levendig cultureel leven. Je hebt de Agnietenhof,  John van Buren was er een markant, doch belangrijk personage en op zijn zachts gezegd de luis in de pels van de Gemeente Tiel.  Het boekje Te gèèèeèk is beslist een aanrader en een schoolvoorbeeld van het opzoeken van grenzen in kritiek.

Maar nu ff over dat Zinder. Da’s dus de dood van het culturele leven geweest. Want, het is gewoon te duur uitgevallen met zijn grootstedelijke parkeergarage. Je waant je in Genève daar, honderden laadinrichtingen voor niet bestaande elektrische auto’s, veel licht, geavanceerde betaalsystemen, grootte leeges en blowende jeugd in de kelder. Maar wat is het geval? Veel te groot en te duur de centjes zijn op dus niks kan er meer.

Voorheen, in Twentytoe gebeurde het gewoon. Een oud schoolgebouw wat als poptempel en repetitieruimte was omgebouwd.  De oude muziekschool barste uit zijn voegen met allerlei markanten personen die van alles organiseerde en deden op cultureel gebied. En wat is er van over na deze aderlating van Zinder? Niks, want poen is finaal op.

En het nut van dit soort goedbedoelde wiki bijeenkomsten? Niks, nihil nop. Waarschijnlijk de toekomst van Zinder waar een akoestisch systeem van tienduizenden euro’s ingebouwd moest worden omdat de zaal voor geen meter klonk. En nu nog klinkt als een chemisch toilet, terwijl de oude balletzaal klonk als een trein in de oude muziekschool. Zinder, de naam zegt het al, in de ecologisch verwarmde lokalen staan mobiele airco’s om het wat koel te houden zomers. Glas, glas, glas en nog eens glas en o wat staat het mooi. Weleens een broeikas gezien? Is ook van glas namelijk.

En was dit al voorspeld? Ja. Iedereen zei het van te voren, en heeft gewaarschuwd hiervoor.  Net zoals bij de plannen van de plaatselijke vuilverwerker (verderop meer hierover), ook al zoiets. Zinder was gewoon veels te duur voor een slaperig provincie stadje als Tiel, en werd nog véél duurder toen het budgettair totaal uit de klauw liep tijdens de bouw. Maar gelukkig hebben we nu het wiki cafe om de leegte wat op te vullen. Waarbij ik wel nog kwijt wil de artikelen van Toos over Tiel erg te waarderen, what about een artikeltje over het voormalig Twentytoe Toos?

Overigens woont de Graaf niet in Tiel, die zeult ergens anders  met veel te zware vuilniszakken en heeft laatst zijn hand lelijk open gehaald bij het inproppen van een vuilniszak in de te nauwe opening aan iets scherps erin. Na een  tiloefening  met een voor hem eigenlijk te zware vuilniszak. Da’s pas politieke vooruitgang allemaal!

Maar wikimedia is tenminste onder dak hier in de steek! Mij zul je er echter niet zien want ik sluit me ook immers niet aan bij de hangouderen die normaliter hun tijd verdoen aan de koffietafel in de plaatselijk supermarkt. I want to live, en niet levend begraven zijn.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.