@Kolonel

https://nl.everybodywiki.com/Groeten_uit_Eerbeek

Groeten uit Eerbeek (GuE) is een (satirische) opiniewebsite over Wikipedia.

Op de site wordt nieuws uit de interne keuken van Wikipedia (en de Wikimedia Foundation) besproken. De site heeft af en toe een primeur te pakken, en is vooral populair in België en Nederland. Daarnaast heeft GuE veel bekijks in de Verenigde Staten, zo leren de bezoekcijfers.

De website is in het beheer van Kolonel Zeiksnor, een voormalig schrijver op Wikipedia. Juliën en Graaf Statler zijn gastredacteuren.

Ik denk dat het wijs is dit op te nemen in de bovenste balk, en ergens te vermelden. Het artikel Technische Shitstorm wat er aankomt is natuurlijk volkomen satire, maar dat moet wel duidelijk ergens aangegeven zijn. Heel veel is hier namelijk satire, en dat geeft de schrijvers een enorme smak vrijheid extra namelijk. (En is natuurlijk lachen, ook belangrijk want dit is een funblog.)

Διαφημίσεις

3 σκέψεις πάνω στὸ “@Kolonel”

 1. En ik een boze brief van een chapter jurist. Die gaan achter elkaar door naar mijn advocaat, heeft die ook nog wat te lachen. Want, wat mag niet. Dingen opschrijven die op niks gebaseerd zijn. Ik mag niet een goed restaurant neerhalen omdat ik de eigenaar niet mag. Ook in satire, wat veel meer vrijheid geeft moet tenminste een kern van waarheid inzitten maar geeft dan ook veel meer vrijheden.

  Verder. Het “gewicht” van de partijen is erg belangrijk, de underdog krijgt altijd het voordeel van de twijfel. Een vereeniging met een kantoor, een dik betaalde staf en directeur is niet te vergelijken met het blog van een paar oud wikipedia medewerkers. Die zeer zacht uitgedrukt niet erg netjes behandeld zijn…… Dus de balans slaat al heel gauw door in het nadeel van wat de sterkte partij is .

  En überhaupt zou het niet erg handig zijn van de wikibeweging die kant op te gaan in verband met wat de Amerikanen een Coutersue of Counterclaim noemen. Een eventuele rechtszaak als jezelf niet helemaal kosher bent is namelijk erg linke soep en kan zeer makkelijk in een boemerang process eindigen…..,

  Hierbij valt op te merken dat door WMF verstrekte paraplu’s, in het bijzonder van het department WMF Legal slechts goed kunnen dienen als parasol als de zon schijnt.. Edoch. Bij bij de eerste regendruppel smelten ze, en in de praktijk blijken ze ook erg aantrekkelijk voor de vele wiki-motten die rondzweven in de wiki gebouwen want ze blijken dan totaal opgevreten te zijn. En is het eenieder voor zich, en god voor ons allen.

  Dus ook van dit recherchebezoek verwacht ik weinig problemen en de heren hebben mij inmiddels per mail medegedeeld dat ik op geen manier verdacht ben. Dus ondanks de negatieve uitslag van de pool hier zit ik tenminste lekker thuis met kerst. Kolonel. En jij ook.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Dus resumerend: Je moet kunnen onderbouwen wat je claimed en nog beter is dat te doen. Als ik de vrouwenshitstorm hier totaal op de hak neem kan ik dat doen omdat de gender aanpak van het chapter volgens de officiële reportage van WMF helemaal niks heeft opgeleverd in al die jaren. Zoiets mag je dus kompleet belachelijk maken met satire.
  Voorbeeld 2. Sandra blundert juridisch met haar vertaalprogamma en haar onkunde van de CC licentie en haar foute advies aan die biljartmijnheer. DUS mag ik zeggen dat ze godsincapabel is.

  Verder is de Kolonel voor zijn postings aansprakelijk en ik voor de mijne. En Julien voor de zijne.
  De kolonel zegt hier vaak erg onaardige dingen over mensen die ik niet ken. Als het er op aan komt zal hij dat waar moeten maken. Maar De kolonel kennende zou ik als sterke partij eerst eens goed mij knopen tellen en achter mijn oren krabben om hier in te stappen. Want er is nog wat.
  Juist ja, pers. En als die lont ruiken berg je dan maar…

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.