Bijna ging het mis in Eerbeek

Twee mannen die een Nederlandse versie van Woodstock organiseerden in Gelderland. Bijna ging het mis met drank, drugs en seks bij Free Village, Nederlands eerste kampeer- en muziekfestival. Duizenden mensen waren erbij om te feesten en te vrijen. Het liep goed af. Een terugblik, precies vijftig jaar later.

Lees verder op https://www.ad.nl/binnenland/het-woodstock-van-de-lage-landen-free-village-in-eerbeek-liep-maar-net-goed-af~a908a1e5/

 

Διαφημίσεις

11 σκέψεις πάνω στὸ “Bijna ging het mis in Eerbeek”

  1. Nou ja, er blijken unieke filmbeelden te zijn waarop ik ons meen te herkennen. Zou heel goed kunnen hoor.
   Is een leuke weekend topic denk ik. Maar we waren maar één dag gegaan hoor, want Olav kamperen ging niet zo goed samen.

   Zal het nooit vergeten tijdens ons meidenvrij longweekend in Luxemburg. Olav weg. Niet te vinden. Had ie een Nederlands stel opgeduikeld met een caravan met WEDGWOOD servies. Zat mijnheer heerlijk daar te dineren met een paars fluweel pak aan. Dat was toen mode.
   En Andre en ik hadden net gegeten uit een pannetje met Nasi op een primus warm gemaakt voor de verregende tent op een zeiltje! We waren precies op tijd voor een kopje koffie met een koekje.
   OK, uit een wedgwood kopje maar toch.

   Nee, mijn vijf sterrenvoorkeur heb ik absolute door Olav opgedaan.

   Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

   1. Maar, maar het ergste deel moet nog komen.

    Het was de tijd van de nieuwe wonderpil en de meiden deden alles wat hun moeders en grootmoeders altijd al hadden willen doen.
    Dus dit was een vlucht uit Zeist want het weekend was in aantocht. Dus de vaste afspraak was: Echte jongensdingen, met de hond van ma wandelen die mee mocht, kampvuurtjes stoken, Olav had zijn gitaar bij zich. hij zong en speelde beslist niet onaardig. Primus, is een petroleum kookapparaat voor de jongeren onder ons mee, blikken nasi en satesaus ook mee, ons sausage-fest kon niet meer stuk!
    Of wel soms?

    Alles was klaar voor de grote reis. Bij appie de sloper benzine uit sloopauto’s getankt voor een pakje shag. Bammetjes van mammie mee en Andre had de vaste portie weed in een bus kerrie, een kiloverpakking van de toko verstopt. Voor bij de nasi weet je wel.
    Het echte spul, nooit zal ik vergeten toen een Zwitserse douanier er eens op een andere keer aan rook. Maar de man had beslist humor. Hij zei niks, en gaf hem zijn niesbui inhoudend door aan zijn collega en we mochten doorrijden twee half gestikte douaniers achter ons latende.

    We hadden een afgelegen camping in de buurt van Echternach uitgezocht diep in het bos die redelijk verlaten was. Leek het bij aankomst. Behalve de ene luxe caravan met dat Wedgwood.

    Uit de Bilt kwamen ze. Moeder wat ordi, pa met gouden kettingen en waarschijnlijk eerbaar rijk geworden in het oud metaal. Maar het echtpaar bezat nog wat. Twee betoverende mooie meiden als dochters.
    Olav was al verkocht bij het opdraaien van de camping in de gammele ford van Andre’s opa. En versierde ze toen maar meteen allebei.
    En moe zag wel wat in die knappe, geestige en charmante jongenman voor haar dochters. En dáárom zat Olav daar zo te lekker tafelen en wij op dat zeiltje met een blik nasi met kerrie voor die tent! Maar uit dat blik kerrie hebben we hem het hele weekend niks gegeven! Ha, zoete wraak!

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

      1. Het was zo een malle bedoeling. Die grote, een beetje woonwagige caravan met een vette Mercedes ervoor en dan Olav die we met een paars pak aan door het raampje het hoogste woord zagen hebben met een kristallen glas met wijn in zijn hand! En de hele familie hing aan zijn lippen!

       Wie gaat er nu in godsnaam in een paars fluwelen pak met vest en stropdas en bordeelsluipers kamperen in een Luxemburgs bos op een camping met één kraan? Olav natuurlijk! Kon niet missen! Die had een uur nodig voor zijn kleding en eyeliner.
       Want dat was toen zo, dat was heel normaal toen. Andre en ik droegen een bontjasje, hadden eyeliner op en lang haar. Dat was heel hip toen, juist voor heteroboys. De meiden vonden dat toen prachtig!

       De homoboys leefde in een totaal andere wereld toen, namelijk in de clubs in Utrecht en Amsterdam. Dat ging heel vredig met elkaar om maar was echt een andere seen.
       Got ja, het was het oude bontjasje van mijn oma, ik heb het jaren nog gedragen. En korte een soort cowboy laarsjes want we waren echte hippies toen.

       Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

        1. Ik overweeg het replica’s te maken. Hij had ze toen in één of ander buurtcentrum gemaakt uit klei, keurig gebakken. De yin was van rode klei, en de yang van grijze klei en die kon je aan de muur hangen. Maar waar die dingen gebleven zijn……..

         Waarschijnlijk gejat denk ik.

         Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.