Gouden Tijden: Spinvis – za 25 jun 2016, 07:30 uur [RTV Utrecht]

Διαφημίσεις

Μιὰ σκέψη πάνω στὸ “Gouden Tijden: Spinvis – za 25 jun 2016, 07:30 uur [RTV Utrecht]”

 1. Geinig. De punkbeweging waar hij over spreekt kwam eigenlijk op toen de hippie’s aan het uitdoven aan het waren en de twee beweging hadden weinig overlap. Verder was de Zeister hippie beweging niet erg groot. Als je daar van mag spreken want ik denk dat de harde kern niet erg groot was, de meeste waren gelegenheidshippies, de beweging was erg geïsoleerd en een deel trok naar Middelburg en ik naar Griekenland in die tijd.

  Wat grappig is dat ook zijn ouders onderwijs niet belangrijk vonden. Als je maar gelukkig wordt. Dat was vaak zo in die tijd en in het bijzonder het zeer vrijblijvende onderwijs in die tijd droeg daar aan bij. De provo’s hadden met hun bezetting van het Maagdenhuis weliswaar het bestaande onderwijs afgebroken maar niemand had aan opbouwen gedacht. Het was kortom een grote puinhoop. En in Zeist al helemaal met al die vrije sofentoestanden, het hele onderwijs lag op zijn gat daar. De sofenmetaliteit zat werkelijk overal doorheen achteraf gezien, zelf in kasten van huizen wonen en de jeugd laten verrekken. Altijd hadden ze wel een goed betaald baantje als leraar of opbouwerker, maar zelf een reet doen ho maar. De meeste zijn uiteindelijk opgerot naar de Bhagwanbeweging. Liepen ze in een oranje jurk in plaats van een paarse.

  En zowel hij als ik vertellen alleen maar de gekke, meest romantische verhalen. We pakken allebei de highlights, de malste verhalen eruit. Maar over de kou, het vuil, mensen die letterlijk crepeerde en het golden shot namen uiteindelijk of voor de trein sprongen praten we niet. Of de hopeloosheid van die tijd, die eeuwig dreigende koude oorlog met zijn propaganda, de angst van onze ouders dat er weer een oorlog kwam, de gierende werkeloosheid in de tachtiger jaren, het gevoel van geen enkele toekomst, de vaak verveling, nee daar hebben we het beide niet over.

  Want zowel Provo, de hippie beweging en de punk beweging kwamen uit hopeloosheid voort. Dat geeft hij ook heel duidelijk aan. We vluchtte gewoon in drank, drug, sex, we kropen letterlijk als bange kinderen tegen elkaar aan. Er was gewoon geen toekomst werd ons maar steeds duidelijk gemaakt, ook door de Vietnamoorlog, Baader-Meinhof, en daarvoor de Cuba crisis. En later de Club van Rome en de oliecrisis. De oorlog was gewoon nog in de mensen al was het al jaren vrede.

  Sommige hebben alsnog hun leven opgepakt en zich teruggevochten zoals hij en ik, vele zijn in het niks blijven hangen, en helaas hebben nogal wat een jonge de dood in drank en drugs of bewuste zelfdoding gevonden. Onbekend en vergeten verdwenen in de nevelen van de tijd.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.