Hoera de kerk is gesloten

Graaf Statler in Noorwegen. De verboden foto.

Zeldzame foto van Graaf Statler op reis in Noorwegen. Jehova’s proberen hem te bekeren.

Deze foto is afkomstig van Wikisage. Toch staat deze foto niet waar hij thuishoort. In het Jehova artikel. Jehova troll moderator Mendelo ziet deze foto namelijk als vandalisme. Mendelo probeert duidelijk te verhullen dat Jehova’s zich bij voorkeur op kwetsbare types, in dit geval Graaf Statler op reis in Noorwegen, richten.

Wat deze Jehova’s duidelijk niet wisten is dat Graaf Statler veel te slim is en dondersgoed weet dat de Jehova beweging het werk van de duivel is! Bovendien had Graaf Statler amper een week eerder in Banneux Belgie het heilige water uit de bron van La Viergre des Pauvres gedronken. Daardoor was hij onkwetsbaar voor deze flauwekul. Hijzelf zal dit waarschijnlijk ontkennen en wat mummelen over Belgisch bier.

De jonge vrouw met wie de Graaf op de verboden foto in gesprek is heeft nog enige tijd met hem samengewoond in een kraakpand in Zeist. Naar verluidt heeft ze nog model gestaan voor een asbak waarmee een huisgenoot van de Graaf een beroemd beeldhouwer werd. Het is onduidelijk wat er van deze vrouw terecht gekomen is. Het verhaal gaat dat ze het Jehova geloof vaarwel gezegd heeft en een goedbelegde boterham verdient in de prostitutie.

Tot slot deze youtuber heeft een goeie manier ontdekt om Jehova’s aan de deur af te poeieren.

Update 22 uur 56

De Graaf heeft zojuist hieronder gereageerd en komt zoals verwacht met de zotte Belgisch bier verhaal aanzetten. De vaste lezers weten inmiddels dat dit niet waar is.

De omstreden Jehova moderator Mendelo werd namelijk altijd enorm door de Graaf opgehemeld toen de Graaf nog op Wikisage aktief was. Hij kwam pas tot inkeer na het drinken uit de heilige bron in Banneux maar zal dit altijd ten stelligste ontkennen.

Let maar op de Graaf is zelf bereid te stellen nooit in Banneux geweest te zijn! Zo ontkende de Graaf eerder al Eerbeek bezocht te hebben.

De stamgasten van voorheen Bistro de Zaak weten wel beter. Dit cafe ging vorig jaar failliet zogenaamd door gebrek aan koks maar dorpelingen kennen de werkelijke oorzaak. Namelijk vaste stamgast de Graaf die straal bezopen met iedereen ruzie zocht en nooit zijn rekeningen betaalde. Zie https://www.destentor.nl/apeldoorn/koksprobleem-nekslag-voor-eerbeekse-bistro-de-zaak~a640a9e8/  

Wat er met de kostbare asbak gebeurd is blijft onduidelijk. Maar het zou me niet verbazen als deze uiteindelijk is meeverhuisd naar Tiel. Hij kan ook verpatst zijn op de Poolse Ebay waar de Graaf de nodige schimmige handeltjes drijft. Dit raadsel gaat waarschijnlijk nooit opgelost worden.

 

Het maakt allemaal echt niet uit mensen

image_3a35f229-3a60-4bc2-9e34-9c61b45a6cba20181007_164631

Female Nudes Embracing

8444238053_922c813e16_z
This bold sculpture of larger-than-life embracing female nudes, is right in the heart of Brussels, Belgium, in front of the Finance Tower (Tour des Finances – Financiëntoren) building, directly across from the old city centre gardens known as Botanique – Kruidtuin. (Brussels is bi-lingual French and Dutch, so place names are in both languages here.) The Finance Tower, at 145 metres high, is said to be the second tallest building in Brussels, topped only by the South Tower (Tour du Midi – Zuidtoren) at 150 metres high.
In individualistic Belgian fashion, this is rather an evocative and erotically-themed sculpture for the front of a major financial centre building, which houses Belgian government financial bureaus as well as offices of commercial enterprises.
Of the two women in the sculpture, one is more classically feminine in appearance with longer hair, the other is more boyish-looking with a shorter hairstyle, though one quickly sees she also has unmistakably female breasts. The pose is enigmatic, with the shorter-haired woman firmly grasping the wrist of the longer-haired woman behind her back, almost wrestling her into submission, while both women look away from each other despite being nude and intimate.
At the base of the sculpture, a nameplate identifies the creator of this bronze sculpture as the ‘Fonderia D’Arte De Andreis, Milano’ (Milan, Italy). And an engraved inscription – a bit hard to read – gives a name that appears to be ‘Nat Helligan’, and the apparent dates 1952-1984.

Anemoon

f173431-gert-jan-hammes-gj

Mijn achtergrond is eigenlijk de architectuur, maar uiteindelijk bleek het marmer een grotere aantrekkingskracht op mij uit te oefenen.

Toch is mijn vormtaal hetzelfde gebleven. En de platonische lichamen en de projectieve geometrie zijn nog steeds mijn grote inspiratiebronnen.
Grote voorbeelden uit de beeldhouwkunst heb ik niet eens, ik ben ook meer geschoold in de wereld van de architecten. Maar ik weet wat ik moet doen met een ruw blok marmer, die vaak al heel mooi is als ruw blok: uithollen! Op naar het binnenste van het steen. Opdat het licht er doorheen schijnt.

Hoe? Waar te beginnen? Dat is natuurlijk de grote vraag. En ik vind dat probleem net zo moeilijk als het maken van een schetsontwerp voor een gebouw. Maar daar ben ik voor opgeleid.

Ik gebruik hiervoor nog steeds de schetsrol, maar ook heel veel klei. Onderweg kom ik regelmatig een leuk concept tegen voor een gebouw. Maar ik wil toch onderscheid maken tussen een gebouw en een sculptuur en zoek naar het wezenlijke. En meestal ‘rolt’ er wel een of ander ‘steenwezen’ uit.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat de sculpturen U bevallen.

https://www.kunstinzicht.nl/portfolio/cv/gertjan-hammes/index.html